Segueix-nos a les xarxes socials:

Les barraques de La Copa podran tenir una zona de terrassa durant la tarda

Cada entitat podrà col·locar un màxim de 36 cadires i 6 taules al seu exterior en el període diürn dels dies festius

Les barraques de La Copa podran tenir una zona de terrassa durant la tarda

Les barraques de Girona van més enllà de l´oci nocturn, apunten des de la Comissió de La Copa. Una voluntat, la seva, que queda enguany palesa amb la possibilitat que s´ha brindat a les diferents entitats de posar taules i cadires a l´exterior de cada espai. «Ho veiem positiu perquè era una petició que havia comentat alguna entitat i, des de l´Ajuntament, creiem que pot ser interessant provar-ho i veure si té èxit», explica la regidora d´Empresa i Ocupació, Marta Madrenas.

La proposta de col·locar petites terrasses a cada barraca va néixer arran de la intenció del col·lectiu d´entitats gironines de programar més activitats durant el període diu?rn. «Pretenem que no tot el protagonisme recaigui a la nit, i per això es va parlar d´aquesta iniciativa amb les entitats, amb els tècnics responsables de Fires i amb la regidora Marta Madrenas, que ho van veure amb bons ulls», explica el futur president de la Comissió, David Calvet, que resta pendent de l´oficialització dels estatuts per esdevenir formalment el màxim responsable de l´associació.

La presència de cadires i taules, però, s´ha pactat amb certes limitacions. Així, la futura zona de terrasses només es podrà fer visible entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda dels dies festius, que seran els caps de setmana del 25 i 26 d´octubre i de l´1 i 2 de novembre, i el dia de Sant Narcís, el 29 d´octubre. D´altra banda, també tindrà uns màxims l´ús del mobiliari, ja que les entitats com a molt només podran utilitzar 36 cadires i 6 taules.

Aquestes xifres, en certa manera, ja deixen entreveure la funcionalitat «complementària», com així ho indiquen des de la Comissió, que tindran aquests nous espais. «Les taules i les cadires serviran per ajudar a cobrir les activitats que es desenvoluparan els migdies dels dies festius a La Copa», diu Calvet, que també concreta que no volen convertir-se en un problema per al sector: «Nosaltres no volem ser ni competència per a les terrasses dels bars ni per als propis firaires, sinó un complement de la resta d´inciatives que es faran durant el dia. Volem ampliar el ventall de propostes».

Però no tothom s´afegirà a la novetat. De fet, tal i com apunta el futur president l´existència de petites terrasses dependrà de les dimensions de cada entitat. «N´hi ha que tenen un volum de col·laboradors molt gran i d´altres que estan més justes. Però esperem que, almenys, la meitat pugui oferir aquest nou servei», comenta. Tot i l´auguri, els resultats d´aquesta iniciativa no es faran tangibles fins l´«arribada de les Fires».

Antiga petició

Asseure´s a la zona de terrasses durant l´època firal no és una petició nova. Ho constaten des de l´Ajuntament i també des de l´entitat, que apunten que el tema ja s´ha posat damunt la taula en més d´una ocasió. De fet, aquesta insistència explica la voluntat que existeix per canviar el format actual. «Les barraques han de potenciar altres coses a part de la nit, i entre tots hem de presentar un nou concepte », diu Calvet.

Malgrat que encara no es coneixen els grups que tindran el nou espai, sí que s´ha confirmat que des de la Comissió no habilitaran un barracó destinat a guardar-hi el mobiliari. «Col·locar-ho tindria un cost afegit i tampoc hi ha lloc per un altre mòdul. Per tant, cada barraca s´ho haurà de gestionar pel seu compte», explica qui serà president de l´entitat.

Prem per veure més contingut per a tu