Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona homenatja dijous Francesc Ferrer i Gironès

Coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, es farà un acte al saló de descans del Teatre Municipal amb la intervenció de diferents personalitats

Francesc Ferrer rebrà avui un homenatge a Girona en motiu del desè aniversari de la seva mort. L'acte tindrà lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona a les set de la tarda.

Francesc Ferrer i Gironès (1935-2006), polític, historiador i escriptor va ser senador durant cinc legislatures consecutives fins al 1993, diputat al Parlament de Catalunya entre el 1995 i el 2003, i regidor de l'Ajuntament de Girona des de 2003.

Va actuar com a activista en favor de la llengua catalana i va publicar diversos llibres sobre la persecució del català, a banda de col·laborar en entitats i mitjans de comunicació. L'any 2005 la Generalitat li va entregar la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria política, cívica i cultural.

L'homenatge comptarà amb la intervenció de diferents personalitats que han compartit la trajectòria cívica, cultural i política d'en Francesc Ferrer, però amb el format de conversa distesa.

Les intervencions

Entre elles destaquen Maria Mercè Roca, escriptora i portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres; Toni Strubell, filòleg i polític i coordinador de la Comissió de la Dignitat, iniciativa per recuperar els documents catalans espoliats per Franco i dipositats a l'arxiu de Salamanca; Cristina Alsina, exregidora Ajuntament de Girona del 2003 al 2011 i exportaveu del grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Girona del 2006 al 2011; Pere Vigo, exdiputat del Parlament de Catalunya des del 1999 fins el 2011, Jaume Piquer, dinamitzador del Consell Participatiu per a la Llengua de l'Ajuntament de Girona. El públic assistent també podrà recordar la seva figura fent intervencions al final de l'acte.

Prem per veure més contingut per a tu