Segueix-nos a les xarxes socials:

Veïns de Sarrià presenten 35 al·legacions contra la llicència ambiental a Hinojosa

L'Ajuntament va oferir aquesta opció després que la Generalitat anunciés la revisió de l'expedient

L'Ajuntament de Sarrià va recollir, aquest passat dimecres, 35 al·legacions dels veïns contra la llicència ambiental atorgada a la fàbrica Hinojosa del municipi, que seran degudament portades a registrar a les oficines de la Generalitat a Girona. A principis de setmana, la Generalitat de Catalunya va anunciar que revisarà la llicència ambiental atorgada a la fàbrica paperera i des de l'Ajuntament es va oferir als veïns la possibilitat de personar-se en dit expedient. Els sarrianencs tenen un mes per presentar al·legacions i, per tal d'agilitzar el tràmit, l'Ajuntament, a part de disposar del document d'al·legacions al consistori, també ha posat a disposició de tots els veïns i veïnes del municipi el citat document a l'entrada de la Piscina Municipal de Sarrià de Ter.

La Generalitat va anunciar a principis de setmana que revisarà la llicència ambiental atorgada a la fàbrica paperera, una de les peticions que l'Ajuntament havia fet arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat per tal de posar fre a les males olors que genera la fàbrica. L'administració ja ha iniciat l'expedient de revisió anticipada de la llicència per tal d'actualitzar-la i adaptar-la a les normatives europees, segons va informar el consistori.

El document en qüestió ha estat elaborat per la Plataforma Prou i tots els partits que tenen representació al ple de l'Ajuntament. Entre tots han creat aquest text d'al·legacions on es demana a la Generalitat que «denegui la renovació de l'autorització ambiental» a Hinojosa «atesos els greus impactes que genera la indústria paperera». Un d'aquests problemes són les males olors que desprèn la planta i que, segons han manifestat els veïns en diferents ocasions, «afecten la salut de les persones».

Prem per veure més contingut per a tu