L'Ajuntament de Sarrià va recollir, aquest passat dimecres, 35 al·legacions dels veïns contra la llicència ambiental atorgada a la fàbrica Hinojosa del municipi, que seran degudament portades a registrar a les oficines de la Generalitat a Girona. A principis de setmana, la Generalitat de Catalunya va anunciar que revisarà la llicència ambiental atorgada a la fàbrica paperera i des de l'Ajuntament es va oferir als veïns la possibilitat de personar-se en dit expedient. Els sarrianencs tenen un mes per presentar al·legacions i, per tal d'agilitzar el tràmit, l'Ajuntament, a part de disposar del document d'al·legacions al consistori, també ha posat a disposició de tots els veïns i veïnes del municipi el citat document a l'entrada de la Piscina Municipal de Sarrià de Ter.

La Generalitat va anunciar a principis de setmana que revisarà la llicència ambiental atorgada a la fàbrica paperera, una de les peticions que l'Ajuntament havia fet arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat per tal de posar fre a les males olors que genera la fàbrica. L'administració ja ha iniciat l'expedient de revisió anticipada de la llicència per tal d'actualitzar-la i adaptar-la a les normatives europees, segons va informar el consistori.

El document en qüestió ha estat elaborat per la Plataforma Prou i tots els partits que tenen representació al ple de l'Ajuntament. Entre tots han creat aquest text d'al·legacions on es demana a la Generalitat que «denegui la renovació de l'autorització ambiental» a Hinojosa «atesos els greus impactes que genera la indústria paperera». Un d'aquests problemes són les males olors que desprèn la planta i que, segons han manifestat els veïns en diferents ocasions, «afecten la salut de les persones».