Segueix-nos a les xarxes socials:

Celebrat el judici per les destrosses de l’1-O a Sant Julià de Ramis

El municipi reclama a l’Estat que pagui més de 13.000 euros per les destrosses al pavelló

El contenciós per les destrosses que la Guàrdia Civil va fer al pavelló de Sant Julià de Ramis durant l´1-O va arribar ahir a judici. La vista es va celebrar al jutjat contenciós número 7 de l´Audiència Nacional. L´Ajuntament reclama que el Ministeri de Justícia es faci càrrec dels 13.427 euros que han costat els desperfectes que els agents van fer al pavelló el dia del referèndum. A Sant Julià era on, inicialment, havia de votar Carles Puigdemont.

A la sortida de la vista, l´alcalde, Marc Puigtió, va indicar que el judici va anar «bé» perquè van poder exposar el seu informe, que recull totes les destrosses. L´alcalde va admetre, però, que veu «difícil» guanyar per la «injustícia espanyola». «En un judici normal, guanyaríem», va dir.

Ara, la previsió és que d´aquí a un mes hi hagi la sentència. L´alcalde va reiterar que seguirà «lluitant fins al final» per aconseguir que es reconegui el perjudici que van suposar els danys ocasionats per la Guàrdia Civil. D´altra banda, Puigtió va recordar que li hagués «agradat» que «més pobles» afectats per les destrosses durant el referèndum l´haguessin acompanyat en aquest procés judicial.

Aquest és el segon contenciós que el municipi presenta per les destrosses al pavelló. El primer va ser rebutjat pel Ministeri de ?Justícia.

Prem per veure més contingut per a tu