Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC demana millorar la gestió de l'aigua a Girona

Els socialistes aposten per la digitalització del servei, la reutilització de l'aigua i la potenciació de zones verdes i naturals a dins de la ciutat

El PSC demana millorar la gestió de l'aigua a GironaTapi Carreras

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona ha presentat un paquet de mesures per millora la gestió de l’aigua a la ciutat, davant l’estat d’alerta per la sequera. Les propostes giren entorn de la implantació de la tecnificació hídrica, amb la incorporació d'eines de gestió de monitoratge i supervisió amb dispositius intel·ligents i Big Data. D’aquesta manera, els socialistes apunten que s’aconseguirien  millores en la gestió, la reducció de despesa i l’augment de satisfacció en el servei.

La portaveu socialista també ha apuntat que Girona ha de tenir una xarxa potent de distribució d'aigua no potable i regenerada per a reg i neteja. I, per últim, millorar l'aprofitament i retenció de l'aigua gràcies a augmentar la superfície verda i natural a dins de l'entorn urbà. Són, pels socialistes, "tres línies per millorar la gestió de l'aigua amb la digitalització, la reutilització de l'aigua i la potenciació de zones verdes i naturals a dins de la ciutat".

Segons les dades de l’Observatori de l’Ajuntament de Girona, el consum d’aigua procedent de la xarxa de subministrament municipal que Girona destina a usos municipals és de 10,14 litres per habitant al dia. Una xifra, ha anat augmentant en els últims anys i per això, la portaveu socialista, Sílvia Paneque, lamenta que «a Girona, no hi ha hagut canvis ni inversions per a la tecnificació hídrica a l’última dècada» i per això, cal «actualitzar la gestió de recursos bàsics com l’aigua».

«Després de dotze anys, Girona ha tingut molts alcaldes i candidats diferents de Junts, però una paràlisi absoluta i contínua en la gestió del dia a dia; el canvi que necessita la ciutat, ara, és de plantejaments. La gestió intel·ligent és millora del servei i és una primera línia que poso a disposició del govern», ha explicat Sílvia Paneque.

La portaveu del PSC indica que «els canvis són tan importants a Catalunya com a Girona» i exposa que a tot arreu, ha repetit que «governar és modernitzar-nos». En aquest sentit, conclou que «vivim en una terra que ha estat industrial i que està preparada per ser innovadora i trobar noves vies de desenvolupament sostenible».

Prem per veure més contingut per a tu