Segueix-nos a les xarxes socials:

Pugen els contractes de lloguer

Durant el primer semestre de l’any la xifra ha tingut un creixement del 48’8%

Pugen els contractes de lloguer

El nombre de contractes de lloguer a Catalunya ha crescut un 48,8% en el primer semestre en comparació amb el mateix període de 2020, segons les dades fetes públiques pel Departament de Drets Socials obtingudes a partir de les finances dipositades a l’INCASOL. El nombre de contractes també ha augmentat en comparació amb els primers sis mesos de 2019 i s’ha situat en xifres similars a les registrades el 2018. Les rendes mensuals del lloguer han continuat la tendència a la baixa a tot Catalunya, amb una caiguda del 2,7% entre gener i juny respecte al mateix període de l’any passat.

Durant el primer semestre de 2021 s’han formalitzat un total de 85.423 contractes de lloguer a Catalunya, el que significa un increment que s’ha xifrat en un 48,8%. A Barcelona ciutat, l’augment ha estat més significatiu, amb un increment del 66,1% i 28.509 contractes.

D’aquesta manera, el nombre de contractes s’ha situat en xifres similars a principis de 2018 després d’un 2020 marcat pels efectes de la pandèmia, mentre que els preus han continuat la tendència a la baixa. La caiguda ha estat molt més dèbil a la resta dels municipis de l’àrea metropolitana, amb un descens del 2,9% i a l’àmbit metropolità, amb una caiguda del 2,3%.

A la resta de Catalunya, la baixada de preus ha estat d’un 1%. La renda mensual del lloguer ha seguit una dinàmica lleugerament descendent en el primer semestre i s’ha situat en 713,22 euros al mes, una caiguda del 2,7% respecte als sis primers mesos de 2020.

Per ara, les variacions detectades en el mercat de lloguer no recullen «de forma objectiva» els efectes de l’aplicació de la llei de contenció de rendes, aprovada el 18 de setembre de 2020.

Prem per veure més contingut per a tu