Segueix-nos a les xarxes socials:

Madrenas accepta la renúncia de la investigada Muradàs i posa Pujols al seu lloc

L'alcaldessa de Girona confia en la innocència de l'extinent d'alcaldia però recorda que s'ha de ser "ètic"

Crufts Dog Show, l'exhibició de gossos més gran d'Anglaterra

23

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha acceptat la renúncia com a regidora d'Esports i Educació de la quarta tinent d'alcaldia, Isabel Muradàs, després que hagi estat citada a declarar a l'Audiència Nacional com a investigada en el cas de presumpte finançament il·legal de CDC en el cas del 3%. El seu lloc l'ocuparà en número 21 de la candidatura Pep Pujols, actual delegat territorial d'Esports a Girona.

Madrenas està convençuda de la "completa innocència sense fissures" de Muradàs però ha explicat que ha acceptat la renuncia per mostrar "l'alta dosi d'exigència, responsabilitat ètica i moral" que han de tenir els càrrecs públics. Madrenas ho va comunicar ahir a Muradàs i a Pujols. Pujols no serà tinent d'alcaldia i l'equip de govern haurà de fer "petits" canvis que espera que l'oposició accepti, perquè hauran d'aprovar-se en el proper plenari municipal.

Pujols és llicenciat en Educació Física i té un màster en Direcció i Gestió Esportiva i era el capità del Valvi l'any 1988 quan va pujar a primera divisió.

Muradàs va ser una de les poques que públicament havien manifestat la seva predisposició a ser alcaldessa en substitució de Carles Puigdemont quan aquest va marxar a la Generalitat (també ho va insinuar el portaveu de CiU, Carles Ribas, número 5), i poc a poc va anar apagant-se tot i ser la número 2 de la candidatura. Muradàs, que havia estat primera tinenta d'alcaldia i alcaldessa accidental mentre es resolia la marxa de Puigdemont, acabaria renunciant a ser vicealcaldessa i va passar a ser la quarta tinent d'alcaldia. Va assumir la vicealcaldia Eduard Berloso, número 10 de la llista i company seu a Demòcrates.

Quan es va saber que Muradàs apareixia a la investigació del cas 3%, va deixar el partit i va continuar com a independent. Des de fa mesos, entre passadissos se sabia que Muradàs donaria per acabat el seu pas per la política quan s'extingís el mandat.

Prem per veure més contingut per a tu