La llista dels gossos que faran que acabis amb la soledat, l'estrès o la depressió

Hi ha gossos molt afectuosos i pacients: ideals per persones vulnerables emocionalment o físicament

Ancians i nens se'n beneficiaran moltíssim

És important tenir consciència que una mascota no és un joc i se n'ha de tenir cura cada dia

Els gossos poden acabar amb els nostres mals: cuidem-los!

Els gossos poden acabar amb els nostres mals: cuidem-los! / freepik

Mar Molina

Les mascotes són les nostres millors aliades: elles no solen fallar-nos. Quan necessitem moixaines, ells estan allà, quan necessitem parlar, també ens escolten, ens fan companyia i només demanen amor, sortir a passejar i cobrir les seves necessitats bàsiques de neteja, menjar i necessitats fisiològiques. Així doncs, és una ganga oi? Però, saps quant costa mantenir-los? Entre les vacunacions, les desparasitacions, les pastilles per les puces, el menjar, si emmalalteixen, si necessitem ensinistradors, etc. La veritat és que el cost puja moltíssim i per poder-lo mantenir en bones condicions, necessitem un bon calaix. A més, necessites tenir temps per gaudir d'ell i fer-lo divertir i cremar l'adrenalina a través de passejos llargs. Però si tens clar que vols tenir una mascota perquè tindràs cura d'ella i et serà molt positiva per la teva vida, endavant! Avui coneixeràs la millor raça si vols amor, felicitat i acabar amb l'estrès, la soledat i la depressió.

En resum, un cop adoptes un gos ja saps que, malgrat les molèsties, es convertirà en part integrant de la família. Per descomptat, tenint en compte que hi ha unes 221 races de gossos al món, a més d'una miríada de possibles barreges, no és fàcil triar. A continuació, us portem una petita guia per a gossos i amos de gossos: aquí hi ha les races més afectuoses i empàtiques, perfectes també per a nens i ancians.

La mida importa

Sens dubte, un dels paràmetres que influeix i no poc a l'hora de triar el teu futur amic de quatre potes és la mida. Tenir un gos gran en un pis petit és una decisió desafortunada per a tots dos. Per això, si disposa de poc espai, decanteu-vos per gossos petits com els chihuahues o els Yorkshire terrier. També són la solució adequada per a les persones amb mobilitat reduïda, i sobretot aquests darrers són també grans companys. El Welsh Corgi Pembroke és també un dels gossos mitjans més afectuosos i menys estressants. Es distingeix perquè és obedient i lleial i, igual que els seus col·legues de raça petita, és perfecte per a persones amb RSA o mobilitat reduïda. L'última raça mitjana recomanada per al millor suport emocional és l'adorable i poc exigent Beagle.

Els Beagles són perfectes per combatre la soledat i l'estrès

Els Beagles són perfectes per combatre la soledat i l'estrès / partystock

Finalment, només ens queda passar als gossos més grans, començant per descomptat pel més famós al camp de la teràpia amb mascotes, el Labrador. El seu aspecte dolç i el seu pelatge suau són les seves senyes d'identitat, així com la seva dolçor, és clar: totes característiques que comparteix amb el seu cosí el Golden Retriever.

Un altre consell per a l'adopció és el Border Collie, que es qualifica de gos especialment intel·ligent. És precisament la seva perspicàcia el que el fa percebre immediatament quan alguna cosa va malament i estar immediatament disponible per donar suport emocional. El Pastor Alemany i el llegendari Terranova tanquen el rànquing de les races més afectuoses. És cert que són exigents, però ningú millor que ells per calmar-se fins i tot en les situacions més estressants i difícils.