Segueix-nos a les xarxes socials:

IAA Mobility | Saló de l’Automòbil de Múnic

Un escenari electritzant

Cupra, les marques xineses i els elèctrics s’apropien de la ciutat alemanya

Un escenari electritzant

Tot apuntava a la desaparició total dels salons de l’automòbil el 2020, en gran part per la pandèmia, però també per l’absència de públic i novetats rellevants. Per sort, per als amants d’aquest format, l’IAA Mobility ha ressorgit com la trobada clau per al sector de l’automoció. Els pavellons de Múnic, abans se celebrava a Frankfurt, mostren fins avui, diumenge 10 de setembre, un notable catàleg de novetats amb alguna primícia mundial.

A l’esquerra l’Opel Experimental ja el seu costat el Renault Scénic. A la dreta el nou BMW Neue Klasse

El Grup VW, al complet.

Ens hem acostumat a les faltes en els salons, però en aquesta trobada de la mobilitat sostenible són igual d’importants els presents, com les absències. El grup Volkswagen no ha faltat a la cita, amb novetats electrificades com el Volkswagen ID.7 i el seu germà de propulsió tèrmica, el nou Passat, a més del ID GTI Concept .

Un escenari electritzant

Els seus «germans» d’Audi mostren una maqueta del Q6 e-tron i el seu interior, mentre que Cupra compta amb el Tavascan al costat del DarkRebel, un concept car de tall esportiu llançat a través d’una experiència immersiva que ha fet partícip a tots els usuaris.

Un escenari electritzant

Renault s’ha traslladat al saló alemany per a presentar un nouvingut i el futur del segment familiar. Parlem del nou Rafale, que ja vam conèixer, així com de la primera aparició del Scenic, un monovolum 100% elèctric amb una bateria de 60 o de 87 kWh, que deixa enrere les seves formes quadrades sota una nova reinterpretació SUV. La signatura del rombe també ha estrenat el Grand Kangoo.

Un escenari electritzant

BMW i Mini exposen les seves dues últimes novetats, el Sèrie 5 i els elèctrics Mini Cooper i Countryman Així que, com ja va succeir en l’edició anterior, els cotxes zero emissions superen amb escreix les propostes tèrmiques de les marques. Fins i tot Ford ha aprofitat per a mostrar davant el gran públic el seu últim llançament: l’Explorer. Opel fa el propi amb l’actualització del Corsa-e i l’exposició del prototip Experimental.

Un escenari electritzant

Mercedes-Benz també ha trobat un lloc per al nou Mercedes-AMG GT, que comparteix espai amb el Classe E, la seva versió All-Terrain i els CLE coupé/carbio. La resta són tots zero emissions i ja hem pogut veure’ls en imatges, com els nous EQA, EQB i EQV, a més dels prototips Vision One-Eleven o l’EQXX. Smart s’ha sumat a la llista de novetats amb el SUV #3.

Ofensiva elèctrica xinesa.

Els xinesos no es perden una, amb la presència de signatures asiàtiques com BYD i els seus nous Seal i Seal O que, malgrat portar el mateix nom, no tenen res a veure l’un amb l’altre. Una oportunitat que tampoc s’ha perdut MG, amb una gamma d’allò més variada amb models com el MG Cyberster, MG4 XPower i el Marvel R. Aquesta última marca arriba de convertir-se en una de les més demandades a Europa, dominant a països com Espanya, gràcies a la seva aposta per oferir el màxim equipament per un preu baix.

Prem per veure més contingut per a tu