Segueix-nos a les xarxes socials:

La mare dels Roca recorda la duresa de la cuina

Montserrat Fontanet ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia Tradicional per tota una vida dedicada al seu ofici

La mare dels Roca recorda la duresa de la cuinaMarc Martí (Arxiu)

La cuinera Montserrat Fontanet , ha rebut avui el Premi Nacional de Gastronomia Tradicional Lola Torres , per una vida dedicada a la cuina , que és una " feina molt dura" , ha assegurat la mare de els germans Roca .

Fontanet , que es dedica a la cuina des dels 14 anys i que va obrir al costat del seu marit el restaurant Can Roca , considera que la cuina cal gaudir-la i que si a algú no li agrada és millor que no es dedica a ella ja que " costa molt "

La cuinera ha agraït el reconeixement a la Fundació Amics de Galícia i ha assenyalat que es tracta del més especial de tota la seva carrera .

A l'acte també hi era present el seu fill Josep Roca , que va recordar que al restaurant patern , de petit , ell s'encarregava d'omplir les ampolles de vi , per això ara sigui sommelier a El Celller de Can Roca , considerat el millor restaurant del món .

El president de la Fundació Amics de Galícia , Miguel Villar Costoyas , va destacar que el guardó rebut avui per Fontanet s'atorga a aquells que han dedicat tota una vida a la cuina , basada en el sacrifici , la generositat , el treball , l'honradesa i el sacrifici .

Aquest és el cas de Can Roca , que Fontanet i Josep Roca van obrir el 1967 buscant donar-li un futur millor als seus fills , Joan , Jordi i Josep , per a qui la seva mare és un referent .

Mourelos ha homenatjat avui a totes les dones que van destacar en els fogons , entre elles , la mateixa Lola Torres i Fontanet .

La directora de Turisme de Galícia , Nava Castro , per la seva banda, ha felicitat la Fundació Amics de Galícia per la seva tasca de promoció de Galícia i en l'aspecte gastronòmic ha posat èmfasi en la fusió de la tradició i la innovació .

" L'hostaleria és el germen que ha donat lloc al que avui es considera el millor restaurant del món, El Celler de Can Roca . El premi Lola Torres reconeix la tasca de les persones que dediquen la seva vida al treball ben fet , a l'actitud generosa ia la cuina amb respecte i afecte " .

Segons Castro , la recerca de l'excel · lència a la cuina igual que en les destinacions turístiques és l'eix vertebrador que ha de funcionar de guia , " perquè només volent ser els millors arribarem a ser-ho" .

La cuina , com queda en la memòria dels viatgers , és un "dels més potents elements de fidelització d'un destí" , ha prosseguit .

Prem per veure més contingut per a tu