La cuinera Montserrat Fontanet , ha rebut avui el Premi Nacional de Gastronomia Tradicional Lola Torres , per una vida dedicada a la cuina , que és una " feina molt dura" , ha assegurat la mare de els germans Roca .

Fontanet , que es dedica a la cuina des dels 14 anys i que va obrir al costat del seu marit el restaurant Can Roca , considera que la cuina cal gaudir-la i que si a algú no li agrada és millor que no es dedica a ella ja que " costa molt "

La cuinera ha agraït el reconeixement a la Fundació Amics de Galícia i ha assenyalat que es tracta del més especial de tota la seva carrera .

A l'acte també hi era present el seu fill Josep Roca , que va recordar que al restaurant patern , de petit , ell s'encarregava d'omplir les ampolles de vi , per això ara sigui sommelier a El Celller de Can Roca , considerat el millor restaurant del món .

El president de la Fundació Amics de Galícia , Miguel Villar Costoyas , va destacar que el guardó rebut avui per Fontanet s'atorga a aquells que han dedicat tota una vida a la cuina , basada en el sacrifici , la generositat , el treball , l'honradesa i el sacrifici .

Aquest és el cas de Can Roca , que Fontanet i Josep Roca van obrir el 1967 buscant donar-li un futur millor als seus fills , Joan , Jordi i Josep , per a qui la seva mare és un referent .

Mourelos ha homenatjat avui a totes les dones que van destacar en els fogons , entre elles , la mateixa Lola Torres i Fontanet .

La directora de Turisme de Galícia , Nava Castro , per la seva banda, ha felicitat la Fundació Amics de Galícia per la seva tasca de promoció de Galícia i en l'aspecte gastronòmic ha posat èmfasi en la fusió de la tradició i la innovació .

" L'hostaleria és el germen que ha donat lloc al que avui es considera el millor restaurant del món, El Celler de Can Roca . El premi Lola Torres reconeix la tasca de les persones que dediquen la seva vida al treball ben fet , a l'actitud generosa ia la cuina amb respecte i afecte " .

Segons Castro , la recerca de l'excel · lència a la cuina igual que en les destinacions turístiques és l'eix vertebrador que ha de funcionar de guia , " perquè només volent ser els millors arribarem a ser-ho" .

La cuina , com queda en la memòria dels viatgers , és un "dels més potents elements de fidelització d'un destí" , ha prosseguit .