Segueix-nos a les xarxes socials:

Allau de fires de Nadal. Ja saps a quina aniràs?

Espinelves, Lloret de Mar, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols i Olot celebren aquest cap de setmana i durant el Pont actes per acostar i vendre al públic els objectes propis d'aquestes dates.

Allau de fires de Nadal. Ja saps a quina aniràs?Carles Colomer

Aquest cap de setmana, que alguns allargaran fins dimarts, arriba atepeït de fires, sobretot les centrades en productes de Nadal. Et presentem la nostra selecció:

Fira de l'Avet d'Espinelves (Del 5 al 13 de desembre)

Aquest dissabte arrenca a Espinelves la 35a edició de la Fira de l'Avet. Durant els nou dies que durarà la fira es posaran a la venda més de 7.000 exemplars d'avets. L'arbre autòcton, el Masjoanis, serà com sempre el més venut. La fira d'Espinelves és un de les cites nadalenques que gaudeix de més concurrència a tot el país. Durant els dies de fira, Claveria preveu que passaran més de 80.000 persones per aquest petit poble de poc més de 200 habitants. A banda de les tradicionals parades d'arbres, a la fira també hi ha lloc per una gran varietat de productes naturals i artesanals com embotits, formatges o torrons i una mostra d'oficis artesans.

Fira del Pessebre a Olot (del 5 al 8 de desembre)

La fira es densenvoluparà al centre de la ciutat hi s'hi trobaran diferents espais: Un mercat de Nadal amb 25 parades als carrers Ferrarons, Bellaire, Pia Almoina, Alfons V; la quarta edició del «Nadal Km.0», situat a la plaça Major, amb 16 casetes de fusta on trobaràs artesans, empreses i botigues d'Olot i la comarca venen productes de regal pel Nadal; i la Fira del Pessembre, situada al carrer Sant Esteve, on hi haurà casetes de fusta amb artesans del pessebre de qualitat. A més, aquesta fira ve acompanyada també durant el cap de setmana del 5 i 6 de desembre del Mercat d'Artesania al passeig d'en Blay.

Fira de Nadal de Lloret de Mar (5 i 6 de desembre)

Lloret de Mar acull aquest cap de setmana la seva Fira de Nadal amb dos dies plens d'activitats. Dissabte, a les 11 del matí es dóna el tret de sortida a la fira i al llarg del dia es faran diverses activitats centrades, sobretot, en en els més joves: taller de plastilina màgica, actuació de Cirquestra, Cercavila de personatges infantils, Taller de Tions, i l'Actuació d´en Pau de la família del Super3. El diumenge, al marge de la fira, hi haurà un taller xapes de Nadal, un taller de fanalets de Nadal, i altra cop la cercavila de personatges infantils.

Fira de Nadal de Sant Feliu de Guíxols (del 5 al 8 de desembre)

Una gran varietat de productes artesans i nadalencs t´esperen a la 8à Fira de Nadal de Sant Feliu de Guíxols. I cada dia tallers infantils nadalencs, tallers de rebosteria d´adults, demostracions de cuina nadalenca, jocs i espectacles familiars.

Fira de Nadal de Ripoll (6 de desembre)

Les places de l'Ajuntament, Monestir i Abat Oliba seran el centre neuràlgic de la fira, que inclou la Trobada d'Intercanvi i Punts de Llibre, la Plantada de Vehicles Clàssics i Antics, un concert de música de Nadal, o un espai de jocs intergeneracional per a peitts i grans.

Fira Remença de Sant Nicolau al Mallol - La Vall d'en Bas (5 i 6 de desembre)

Si us voleu apartar de les fires de Nadal, una de les millors opcions del cap de setemana és Fira Remença de Sant Nicolau, que se celebra a la Vall d'en Bas. Els organitzadors busquen que els visitants surtin «impregnats de la nostra història real, allò que va passar fa més de 500 anys al propi Mallol i a la Vall, el que s´anomenava Vescomtat de Bas. Volem que descobriu com es vivia, qui hi vivia, què feien els nostres avantpassats". A banda dels espectacles que sempre omplen la fira, les parades artesanals,

els oficis antics, o la mostra de bestiar, enguanya es reforça l´exposició dels remences o la mostra d´escuts heràldics dels senyors de la zona.

Fira d'Hivern de Porqueres (Del 4 al 8 de desembre)

Com cada any per aquestes dates, Porqueres celebra la Fira d'Hivern, que enguany arribarà a la seva vintena edició. Inocopora la Fira d´Entitats i de productes locals, que es portarà a terme el diumenge amb l'objectiu conèixer la riquesa associativa i comercial del municipi. També inclourà el tradicional concurs de dibuix sobre asfalt i un espectacle infantil, entre d´altres activitats. Aquestes novetats complementen a les cites més consolidades del municipi durant la Fira d´Hivern de Porqueres. Entre aquestes activitats s´hi pot trobar el tradicional concurs d´allioli, la cursa popular, la fira del petit mercader i la trobada Castellera.

Fira de Muntanya i Neu de Ribes de Freser (6 de desembre)

L´edició d´enguany repeteix un programa d´activitats per a tothom comptant amb l´habitual mostra artesana, inflables pels més menuts, rutes amb sedway i competicions amb rollers. Aquest any, la sala d´exposicions s´ha condicionat per fer presentacions i mostres audiovisuals de diferents empreses i esportistes del territori, els quals donaran a conèixer els seus productes, serveis i experiències relacionades amb l´esport i la muntanya.

Prem per veure més contingut per a tu