Tenim molts temes que es poden tocar a la tele i són interessants. I més amb aquest format de reportatge dinàmic. Apareixen grassos que diuen que ho són perquè mengen. Grassos feliços. Veiem solucions com la reducció d'estómac. Un noi que ha perdut 40 quilos parla de ser gras com ser alcohòlic: ho ets de per vida. La noia de 26 anys diu que fa la dieta que li agrada: sense peix ni verdures. La veiem al matí esmorzant croissants, es cuina un cocido madrileny per dinar que és greix pur, a mitja tarda endrapa un tall de pastís. Als 35 anys, tindrà problemes greus. Fins a quin punt fem dieta mediterrània o és un mite? I parlen d'un fenomen creixent: els pares donen als nens pastisseria industrial i menjar precuinat. El model anglosaxó ens fa més grassos, i més malalts.

El format no mor perquè canvia més que la Milà de vestit estrambòtic. Barregen un tema d'èxit, el de viure en mig de tribus, amb el G.H, a veure qui sobreviu. Diu la Mercedes que els tres indígenes que arriben a la casa poden marxar si volen, però ells, com els ratolinets, són allà per la pasta! A veure qui aguanta gratis 15 dies aquesta colla de malparlats, amb la llengua i la testosterona pujades. Els indígenes mascles duen una mena de càpsula tapant el penis, i parlen amb gestos: els espanyols repeteixen el mateix mot deu vegades i els altres responen en el seu idioma. Els deixen mig despullats, com van a la selva de Papua. Què ens espera després? ¿Els pagesos de Granjero busca esposa de tertulians del Sálvame, Cantizano presentant amb en Cuní o Risto cantant els esports?

S'acaba la sèrie sense renovar, però amb resultats dignes. Si s'hi fixen, moltes sèries ibèriques enganxen perquè t'hi pots mig identificar (els vilatans de Ventdelplà, els Alcántara del Cuéntame), o són mitjanament creïbles en llocs propers, com Hospital Central, Física o QuímicaEl Internado. Ajuda molt tenir actors de bon veure, que fan tot allò que no faríem ni bojos. Aquí, el fotògraf que s'embolica amb una model joveneta no té el glamour d'un mafiós guaperes com el Duque, que en un plis-plas pela algú i és el rei. La jove model, tendra i jove, no se'ns fa propera. No hi ha un conflicte terrible en un amor impossible, posem que ell tingués dona, sis fills i és molt creient. I tampoc reflecteix massa el món de la moda, que com a caricatura, seria divertit. Llàstima.