Com ja és tradicional des de fa 16 anys, la 48a edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell s'emetrà en directe per TV3 des de la platja del Port Bo a partir de les 22.30 de la nit. En aquesta nova edició, que tindrà una durada aproximada de 90 minuts, hi intervindran els grups Port bo (Palafrugell), Peix fregit (Palafrugell), Mariners de la Riera (Matadepera) i Els pescadors de l'Escala (l'Escala), que interpretaran cinc temes cadascun i acabaran cantant tots plegats La bella Lola i El meu avi. Justament aquests últims van ser distingits amb la Creu de Sant Jordi 2014.

Enguany la popular cita marinera serà presentada pel copresentador del programa d'entreteniment de TV3 Divendres, Espartac Peran, que estarà acompanyat pel locutor de Palafrugell, David Galceran. La realització de la retransmissió serà de Paulí Subirà i la producció, de Linus Puchal. L'emissió es podrà seguir també a través de Twitter amb els comentaris dels espectadors al hashtag #HavaneresTV3.

Les localitats per veure la Cantada a peu de platja rondaven aquest any els 27 euros. Els que no puguin aproximar-se però a la platja del Port Bo i no vulguin viure la festa des de casa seva, podran seguir la retransmissió a través de diverses pantalles gegants instal·lades a: la plaça Nova de Palafrugell, la platja del Canadell o la del Port Pelegrí de Calella i la platja de Llafranc.

Concert de Manel

Com ja és habitual en aquesta jornada festiva, durant la tarda i nit al passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau hi haurà un Mercat d'artesans. Una vegada finalitzada la Cantada, els grups participants actuaran en diferents bars, restaurants i locals de Calella fins ben entrada la matinada, per fer viure l'autèntic cant de taverna. D'altra banda, en el mateix recinte de la platja del Port Bo i en el marc de la segona edició del Festival Í-taca Cultural i Acció, el popular quartet català Manel presentarà en concert el seu tercer àlbum Atletes baixin de l'escenari. L'actuació musical serà demà a partir de les 10 de la nit.