Unidad Editorial, l'empresa propietària del diari El Mundo, ha acomiadat Pedro J Ramírez, qui després d'haver estat rellevat en la direcció del rotatiu s'encarregava d'escriure una columna setmanal. Segons una informació d'El Confidencial, la polèmica "baralla de galls" protagonitzada per Pedro J. i el seu successor al capdavant del diari, Casimiro García-Abadillo, ha estat determinant en aquesta decisió. La carta publicada per l'exdirector del rotatiu el diumenge 2 de novembre, en la qual criticava amb duresa l'actual responsable del diari, va tensar una relació que, des de la seva destitució, ja no havia estat cordial.

García-Abadillo va respondre a les crítiques, també mitjançant una columna d'opinió al diari que dirigeix, i Pedro J. pretenia respondre en el seu espai de diumenge passat. No obstant això, des de la direcció d'El Mundo se'l va advertir que enviés aquesta carta i Ramírez va optar per publicar-la en un mitjà digital independent. Les dures crítiques a la gestió del diari, a la seva fidelitat amb Rajoy i a la falta d'independència van motivar una resposta, que finalment, arriba en forma d'acomiadament.

L'empresa va informar a Pedro J. Ramírez mitjançant una comunicació escrita que, a més d'advertir que havia d'abandonar el seu despatx i que perdia el seu xofer i el seu escorta, també anunciava una demanda de 400.000 euros per vulnerar un acord segons el qual l'exdirector del diari no parlaria sobre els motius del seu relleu. La direcció d'El Mundo també adverteix al periodista de la prohibició de trepitjar la seva redacció, així com de col·laborar amb qualsevol altre mitjà de comunicació en els propers 15 mesos, segons l'acord del passat gener.

Malgrat tot, i segons informava ahir el portal Economía Digital, l'empresa editora indemnitzarà Pedro J. amb 13 milions i un pla de pensions valorat en prop de 14 milions d'euros.