Segueix-nos a les xarxes socials:

El crim del carrer Santaló: un assassinat a sang freda a ple dia al centre de Barcelona

El programa "Crims" de TV3 recorda avui un cas que va commocionar la ciutat

El crim del carrer Santaló: un assassinat a sang freda a ple dia al centre de Barcelona

El 9 de febrer de 2009 moria assassinat, d'un tret al clatell, Félix Martínez Touriño. El crim es va cometre a la cantonada carrer Santaló de Barcelona amb Travessera de Gràcia, a primera hora del matí. Res feia sospitar que aquell home de 37 anys, director del Centre Internacional de Convencions de Barcelona, i amb una trajectòria d'èxit professional en el sector turístic hagués de morir aquell fred matí d'hivern.

El programa de TV3 "Crims" recupera aquesta nit la història d'un cas que va commocionar la capital catalana.

L'assassí va esperar que la víctima sortís del seu pis, del carrer de Santaló, i el va seguir durant uns metres. El sicari, amb el rostre cobert, va extreure una pistola, va acostar el canó a Martínez Touriño i va disparar un únic tret al clatell.

Després de disparar-lo, l'assassí va creuar a pas lleuger la Travessera de Gràcia i es va dirigir fins al carrer de Casanovas. Allí es va desprendre del carregador de l'arma i va abandonar la pistola en uns contenidors de ruïnes d'obra. Des del primer moment, el grup d'homicidis dels Mossos d´Esquadra de Barcelona va pensar en un assassinat per encàrrec que costa d'encaixar en el perfil públic de la víctima.

En la vida personal o professional de Martínez Touriño hi havia algun afer obscur que justifiqués una resposta com un assassinat?

Com sol passar gairebé sempre, el criminal sol ser una persona propera a l'entorn de la víctima. En aquest cas, un empleat del Centre Internacional de Convencions de Barcelona a qui Félix Martínez Touriño tenia previst acomiadar. Es tractava de Manuel Moreno, cap del departament d'audiovisuals del CCIB, va decidir que la manera més factible d'evitar l'acomiadament era matar el seu cap. Va encarregar l'assassinat a Yader Jair Castro i Jorge Andrés Madrid. Aquest últim va ser l'autor material del tret, i l'altre l'esperava en el cotxe amb què van fugir.

L'any 2012, el jurat popular va declarar culpable i condemnar a presó durant 18 anys Manuel Moreno, com a inductor del crim. L'autor material del crim, Jorge Andrés Madrid va ser condemnat a 24 anys de presó, mentre que el segon sicari, Yader Jair Castro, va rebre una condemna de 16 anys de presó. El cunyat de Moreno, Said Sánchez, que va col·laborar en la preparació de l'assassinat va ser condemnat a 13 anys de presó.

Prem per veure més contingut per a tu