Segueix-nos a les xarxes socials:

L'últim somni olímpic d'"El Pistoler" després de cinc Jocs

José Antonio Hermida es veu capacitat per lluitar per les medallesVa ser plata a Atenes, quart a Sidney i Londres, i desè a Pequín

L'últim somni olímpic d'"El Pistoler" després de cinc Jocsmarc martí

"Sempre s'ha de tenir un últim somni", era el missatge que va penjar ahir José Antonio Hermida al seu compte d'Instagram, acompanyat per una fotografia on se'l veu a sota dels anells olímpics i els tracta d'agafar. "El Pistoler" posa punt i final aquesta tarda (17.30) a un cicle de cinc cops als Jocs i malgrat que aquesta temporada els resultats no han acabat de ser els esperats, no descarta fer-ne una de grossa. Per què Hermida no descarta penjar-se una medalla, seria la segona després de la plata aconseguida a Atenes: "arribo a la carrera en bones condicions després d'una any en què m'ha costat agafar el meu nivell, però ja el tinc i crec que puc lluitar per estar al podi", assegura.

El biker de Puigcerdà va iniciar el cicle olímpic a Sidney l'any 2000 fregant la medalla: va acabar quart. Sí que va aconseguir pujar al podi quatre anys més tard a Atenes, i es va penjar la plata i sumant el seu èxit als que van aconseguir altres gironins com Josep Antoni Escuredo, Carles Torrent i Xavi Bosma. A Pequín, el 2008, la desena posició no el va satisfer gens, i per això encara va valorar més el quart lloc de Londres el 2012, quan ja alguns l'havien començat a donar per amortitzat. Aquesta tarda a Rio correrà per cinquè i últim cop en uns Jocs, als quals ha arribat després de la incertesa que va envoltar la convocatòria del seleccionador. Un cop certificat el bitllet, Hermida s'ha preparat a consciència. En joc hi ha el seu últim somni i qui sap si també el millor regal d'aniversari que es pugui imaginar tenint en compte que dimecres farà 38 anys.

Hermida ha destacat que "ningú sap el que pot passar" a la cita de Rio, amb el que ell aspira a "millorar el que ja he fet en els quatre Jocs en què he participat". En la cursa d'aquesta tarda a Rio el biker gironí sortirà des de la segona línia, mentre que David Valero i Carlos Coloma, els altres representants de l'equip espanyol, ho faran des de la primera, al costat dels grans favorits com Julien Absalon, Nino Schurter, el defensor del títol Jaroslav Kulhavy, o l'italià Fontana, que va ser bronze a Londres. A Puigcerdà instal·laran una pantalla gegant a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Santamaria per donar alè al seu gran referent esportiu des de la distància en el seu històric comiat olímpic.

Prem per veure més contingut per a tu