Segueix-nos a les xarxes socials:

Música. Novetats

Rosalía es converteix en l'artista espanyola més escoltada a Spotify en àmbit mundial

Anuel AA ha estat el cantant amb més reproduccions en àmbit estatal el 2019, juntament amb altres intèrprets de la música llatina com Ozuna o Bad Bunny

Rosalía es converteix en l'artista espanyola més escoltada a Spotify en àmbit mundialreuters

Spotify ha revelat aquesta setmana les cançons i els artistes més escoltats en la seva plataforma, amb la música urbana en espanyol dominant els gustos dels usuaris espanyols i amb Rosalía com l'artista espanyola més escoltada en àmbit mundial.

Anuel AA ha estat l'artista més escoltat a Espanya el 2019. I més cantants de música urbana llatina obtenen els primers llocs en el nostre país, ja que darrere d'Anuel AA es troben Ozuna, Bad Bunny i J Balvin.

Pel que fa a artistes espanyols, Rosalía segueix sent la favorita. Al juliol, l'artista va aconseguir un dels seus ­èxits més importants de l'any: es va convertir en la cantant espanyola més escoltada en àmbit mundial a Spotify. Després d'ella, Aitana i Lola Indigo són les veus femenines d'Espanya que més triomfen al món.

En l'apartat de cançons, els usuaris espanyols han apostat enguany per la música local. Contando Lunares, de Don Patricio al costat de Cruz Cafuné ocupa el lloc número u amb més de 130 milions d'escoltes.

El segon lloc l'ocupa Con Calma, la col·laboració de Daddy Yankee amb Snow; el tercer lloc, Calma (Remix) de Pedro Capó i Farruko, i el quart China, la col·laboració d'Anuel AA, Daddy Yankee, J Balvin, Karol G i Ozuna.

La cinquena posició se l'emporta la col·laboració estrella entre la música espanyola i llatina: Con altura, de Rosalía, J Balvin i El Guincho. Aquest tema ha fet la volta a el món i compta ja amb més de 340 milions de reproduccions a Spotify. El «top 10» de cançons més escoltades pels espanyols el 2019 el tanquen Callaíta de Bad Bunny; Soltera (Remix) de Lunay, Daddy Yankee i Bad Bunny; Secreto d'Anuel AA i Karol G; Adán y Eva, de Paulo Londra i Baila baila baila d'Ozuna.

Post Malone, el més popular

Post Malone ha estat l'artista més popular de l'any a tot el món, amb més de 6.500 milions de reproduccions el 2019. El raper ocupa el número u per primera vegada, després de llançar el seu últim àlbum, Hollywood's Bleeding.

Billie Eilish ocupa la segona posició d'artistes més escoltats de l'any. Per a la nord-americana, 2019 ha resultat ser un any de gran impacte en la seva carrera, ja que ha arribat als 6.000 milions de reproduccions en tan sols un any, i el seu àlbum When we all fall asleep, where do we go? s'ha convertit en el més escoltat de l'any. Per la seva banda, Ariana Grande, que va llançar al febrer Thank u, next, completa la llista dels tres artistes més escoltat a Spotify en àmbit mundial.

«Señorita», la preferida

La cançó preferida de la majoria dels oients aquest 2019 ha estat Señorita de Shawn Mendes i Camila Cabello. El tema suma ja més de mil milions de reproduccions, i el segueix de prop Bad guy, de Billie Eilish, amb més de 990 milions d'escoltes.

Sunflower, la col·laboració de Post Malone amb Swae Lee per a la pel·lícula Spiderman: Un nou univers, ocupa el tercer lloc; 7 rings, d'Ariana Grande, el quart, i Old Town Road - Remix, de Lil Nas X amb Billy Ray Cyrus, el cinquè.

Aquest «top 10» de cançons més escoltades al món el completen I Do not Care, la col·laboració d'Ed Sheeran i Justin Bieber; Someone You Loved, de Lewis Capaldi; Wow, de Post Malone; Con Calma, de Daddy Yankee amb Snow, l'única en espanyol, i Shallow, de Lady Gaga i Bradley Cooper.

Prem per veure més contingut per a tu