Segueix-nos a les xarxes socials:

Cinema. Estrenes

«Pavarotti»: Un tenor de llegenda

L'oscaritzat Ron Howard dirigeix un documental sobre la vida d'un dels tenors més respectats de tots els temps

«Pavarotti»: Un tenor de llegenda

El passat mes de setembre es van complir tretze anys de la mort del tenor italià Luciano Pavarotti, i novament va quedar palès que la seva llegenda continua més que present. Ara arriba als cinemes Pavarotti, un emotiu documental que feia anys que els seus seguidors reclamaven i que repassa la vida del cantant, un autèntic referent de l'òpera, al costat d'altres celebritats de la dècada dels noranta com Josep Carreras i Plácido Domingo, amb els quals va formar el conjunt vocal de luxe Els Tres Tenors. I és que Pavarotti, a més de ser considerat un referent en el món de l'òpera, es va guanyar l'admiració de músics de gèneres molt diversos, entre els quals Bono, cantant dels irlandesos U2.

Ron Howard, guanyador de dos Oscars per Una ment meravellosa (2002) i que ha dirigit també films com Rush (2013) o Han Solo: una historia de Star Wars (2018), assumeix el repte de portar a la gran pantalla una de les vides més apassionants i fascinants de la música contemporània en un documental que no escatima en recursos i que tant repassa la vida professional com l'íntima del tenor italià.

Pavarotti ofereix un intens recorregut, en dues hores de metratge, a través de la vida del reconegut tenor, nascut a la ciutat italiana de Mòdena el 12 d'octubre de 1935. La producció arrenca en la difícil infància del tenor, que va estar marcada per la Segona Guerra Mundial i desgrana a poc a poc com va arribar a l'Olimp de la música. Entremig, no hi falta la història sobre com va entrar al món de l'òpera, influenciat per la veu de referents com Enrico Caruso, els seus concerts per tot el planeta amb Els Tres Tenors i també com van ser les seves complicades relacions en el terreny amorós. Amb tots aquests ingredients, curosament cuinats a foc lent, la pel·lícula aconsegueix endinsar-se en una personalitat única.

La vídua del cantant, Nicoletta Mantovani, la seva primera esposa, Adua Veroni, la seva amant Madelyn Renée i a les seves filles Giuliana, Lorenza i Cristina, aporten el seu valuós testimoni per traçar la magnitud de la vida de Luciano Pavarotti.

Un conjunt de testimonis secundats per una gran quantitat de material inèdit, enregistraments casolans i testimonis d'amics i companys de viatge, des dels seus mànagers fins als cantants que van compartir escenari amb ell com Josep Carreras i Plácido Domingo, a més d'Angela Gheorghiu o Vittorio Grigolo i el pianista Lang Lang.

Consulta la cartellera aquí.

Prem per veure més contingut per a tu