Com es pot entendre això?

Robert Roqué Jutglà. besalú.

A veure, com es pot entendre això? ER, ­dixit: Donarem suport a la llista més votada. Puigcercós a Núria, diumenge, expressà: Només pactarem amb el partit que tingui com a finalitat al dret a decidir, dilluns, el Sr. Ridao afirmà: Això no és cap condició ni ultimàtum per aliances futures.

Difícil d´entendre, o més clar que l´aigua?

Nova baixada de persiana

Lluís Torner i Callicó. Girona.

Fa uns dies vàrem poder veure a la premsa local l´anunci d´una altra botiga de llarga tradició gironina que abaixa la persiana. L´establiment tancarà les portes el 24 d´aquest mes d´octubre (avui per al lector), per jubilació del que fa temps n´era el titular, el conegut Narcís Ventura que, com en altres casos que s´han anat produint d´un temps cap aquí, no té continuació, ja que malgrat tenir descendència familiar -dues filles- aquestes tenen objectius professionals diferents als del seu progenitor. De botigues com la que ens ocupa, de tradició familiar, no gaire grans, i amb un tracte molt proper, servicial i amable, envers els seus clients, ja gairebé no en queden, com aquell qui diu gairebé podríem comptar-les amb els dits d´una mà, avui el que hi ha més, a part de les grans superfícies, són comerços, la majoria dels quals portats per dependents, els quals, tot i que n´hi ha de molt correctes, és difícil que puguin tenir la dedicació i l´entrega que hi posen els que en són els propietaris. Per això, aquells que ja som un xic grans i hem viscut de prop el sector solem distingir el que és o era una botiga d´aquelles familiars tradicionals, del que és un comerç, pròpiament dit, i ja no parlem de les franquícies, tan abundants actualment.

Bé! sigui com sigui, tornant al tema que ens ocupa, la botiga de l´amic Narcís Ventura, un home que reunia totes les dots d´un bon botiguer, tancarà definitivament la porta, abaixarà la persiana i deixarà un gran buit al carrer Nou. Els seus clients la trobaran a faltar, ja que a part de la qualitat del seu gènere, hom hi trobava el tracte amable i servicial del seu propietari; al qual desitgem, juntament amb la seva esposa, un bon inici de la nova etapa que emprenen, la de jubilats. Narcís i Maria Rosa, salut per gaudir-ne i que sigui per molts anys!

«Pires i Pestes» de Sant Narcís

Lluís Girbau Massana. GIRONA.

Multes de 300? i tancar barraques per venda d´alcohol a menors... Ara el programa de fires del Ajuntament destina el dia 23 d´octubre a la «Nit del globus, dedicada a l´alcohol» de 23 h a 3 h... El dia abans, al mateix horari de 23 a 3 de la matinada, la «Nit alternativa, amb pintada de grafits»... El Dia 28 d´octubre la «Nit de la xocolata, dedicada al cànnabis». El dia 29 d´octubre la «Nit de les pastis, dedicada a les drogues de síntesi»... i el divendres 30 en el mateix horari de 23 a 3 de la matinada, l´Ajuntament de Girona ens obsequia amb «la Nit eròtica, dedicada a la sexualitat». No crec que els joves de Girona es dediquin a aquestes hores a anar a activitats formatives organitzades per l´Ajuntament. Més aviat semblen classes pràctiques organitzades en nits temàtiques... Ah! i si un noi de 17 anys veu una cervesa, a tancar la barraca i multa de 300?... Com diuen en castellà: «Un poco de por favor».