M'ha caigut damunt la taula la convocatòria d'un curs adreçat al miler de funcionaris que a principis, mitjans o finals de l'any vinent, hauran de suportar el trauma de ser traslladats a la nova seu central de la Generalitat a Girona, a l'antic hospital de pobres de Santa Caterina. Davant de la imminència del demolidor trasllat, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, proposa als funcionaris aquest essencial curs de 5 hores lectives (en horari feiner) titulat: El canvi: parlem-ne! L'objectiu del curs és "prendre consciència que el canvi és inherent a la vida" i també reflexionar en comú "sobre com ens posicionem davant del canvi, visualitzant les oportunitats i resistències individuals que genera". Això és l'objectiu. Quant als punts essencials que aborda el curs són: "Els nostres sentiments davant del canvi", "Les resistències del canvi" i "Els avantatges del canvi".

I després diuen que l'administració és poc existencial! Ni el mateix Maharishi Mahesh Yogi, o qualsevol altre apòstol de l'existència al·lucinògena, assoliria aquests nivells tan suggeridors de meditació transcendental.

Crec que el funcionari hauria de comptar amb la comprensió i indulgència de tota la societat. I en especial per part dels privilegiats 48.928 aturats que hi ha a les comarques de Girona i que no s'hauran de sotmetre a aquest infernal canvi de carrer i de taula i al risc de perdre un racó o despatx privilegiat. A més a més, resulta que tots els despatxos de la nova seu de Santa Caterina, llevat del delegat del Govern, no tenen parets de totxo, sinó que són de vidre translúcid. Això deu ser l'oportunitat a la que es refereix el curs: per fi es podrà observar i exhibir el nivell de sacrifici i de feina dels càrrecs alts, mitjans i baixos, tan injustament posats en qüestió per una societat malèvola. Per tant, que l'empresa Gradulux abandoni la idea -si és que la té- de muntar una delegació al carrer Pompeu Fabra.

Per cert, m'oblidava d'informar que la circular aquesta que ha caigut damunt la meva taula, assegura que a tot aquell que certifiqui una assistència del 80%, "se li expedirà un certificat d'assistència". El 20% d'assistència restant és un regal de la casaÉ per pair el cop moral del canvi.