Segueix-nos a les xarxes socials:

La trama deixa fora de joc l'home "fort" del sobiranisme

L'

anomenat "cas ITV" ha deixat fora de joc el secretari general de CDC, Oriol Pujol, l'únic dels fills de l'expresident Jordi Pujol que ha fet carrera política fins a convertir-se en l'"home fort" del partit, representant d'una generació obertament independentista, que aspira a succeir Artur Mas. Després de la imputació per la trama de les ITV i confiat que es demostrarà la seva innocència, Pujol delega temporalment els seus càrrecs a CiU.

Cinquè fill de l'expresident, Oriol Pujol, amant del munta?nyisme, debutava el 2003 com a diputat al Parlament i està considerat com un destacat integrant de l'anomenat "pinyol" del partit que a principi de la passada dècada va propulsar Artur Mas com a successor de Jordi Pujol al capdavant de CiU. Personifica una nova generació de dirigents de CDC que es declaren obertament independentistes. Va ser ascendit a secretari general en l'últim congrés de CDC, celebrat a Reus el mes de març de 2012, i ha estat recentment un dels artífexs de l'acord de legislatura amb ERC a Catalunya.

Nascut a Barcelona el 1966, casat i amb tres fills, llicenciat en Veterinària i màster en direcció i administració d'empreses per l'IESE, Pujol es va integrar en el Govern com a director general d'Assumptes Interdepertamentals de la Conselleria de Presidència, entre 1996 i 1999, en el penúltim mandat del seu pare. Des de llavors ha exercit diverses funcions. El 2010 va fer el salt a la presidència del grup parlamentari.

Prem per veure més contingut per a tu