Un dels principis a partir dels quals ha evolucionat la història universal del frau diu el següent: si t'enxampen, fingeix no saber-ne res, fes-te el ximplet, dóna a entendre que ets massa curt per haver participat en l'engany, massa primari per haver comès un delicte tan sofisticat. Una altra de les bases del manual de l'estafador és la que estableix que, en cas de ser sepultat sota el pes de les proves en contra, cal desplaçar la culpa cap a un soci, company o aliat, preferentment ja mort.

Quan no queda més remei que acceptar que t'han descobert, l'ortodòxia dicta que el millor és renunciar de seguida a una part del botí, molt abans que arribi la condemna, al més aviat possible dins del procés d'instrucció.

Malauradament la doctrina encara no ha incorporat cap norma, consell o recomanació sobre com penedir-se'n de manera sincera i exemplar. Potser per aquesta raó els sospitosos de casos tan sonats com els que recentment s'han produït a la Casa Reial o en l'esport rei continuen comportant-se com ho feien Tony Leblanc i Antonio Ozores en la pel·lícula Los tramposos.