Els voldria comentar les activitats que porten a terme un grup d'afeccionats a l'esgrima que tenen la seu del "Club d'Esgrima Sala d'Armes de l'Onyar" als afores de la localitat de Vilobí d'Onyar, a només uns 12 km de la ciutat de Girona. L'esport de l'esgrima té uns 1.000 federats i la majoria és jovent, però també comprèn els veterans de tot Catalunya. És un esport del qual es pot gaudir tota la vida, ja que en l'esgrima no hi ha queixes -tantes que se'n veuen cada diumenge només en un partit de futbol...!-, i això és perquè un sempre respecta l'altre contrincant.

La pràctica reglada de l'esgrima va tornar a reviure a Girona l'any 2008, ara ha baixat la xifra d'aquests esportistes i s'ha de considerar que és a causa de la crisi -encara que algun polític potser ens diria que no- però el que sí que és cert és que actualment comença a recuperar-se l'afluència habitual. És un joc molt divertit, encara que minoritati, però agrada a tothom que el prova. Les millors armes principals dels dos contrincants són sempre: l'estratègia i la tàctica. Aquí no es tracta només de donar cops de peu a una pilota, sinó de pensar com arribar a tocar el contrincant només amb la punta de l'espasa.

És un esport que és ideal per a la mainada, ja que els agrada molt poder començar a competir, els encanta... tot i que no vol pas dir començar a guanyar algun campionat. Encara que vostès poden pensar que és una activitat esportiva poc arrelada... és exactament el contrari. "El nostre club és l'únic que està federat de tota la província, i per esdevenir-ne membre cal pagar una quota molt reduïda perquè el que busquem és afeccionats als qui agradi aquest esport tan noble". "N'hi ha prou que l'àrbitre digui "Touché..!" perquè els dos -fins aquell moment contrincants- ho acceptin molt esportivament." Així ens ho ha explicat en Carles Fité, veí de Vilobí, que és el president i fundador del club d'esgrima local i organitza colònies d'estiu a Can Solà. És una finca que disposa de 10 hectàrees de terreny, amb tres camps de futbol -dos amb gespa-, una pista de bàsquet, piscina, rocòdrom i tirolina, així com una gran carpa d'uns 150 m2. També compta amb una sala de cinema i una altra sala lúdica.

Recordin que l'esgrima és un esport que es practica només entre dues persones, i sempre només l'una contra l'altra. La pràctica de l'esgrima desenvolupa les capacitats físiques bàsiques (força, resistència, velocitat i flexibilitat). A nosaltres també ens van oferir provar-ho... però vam decidir deixar-ho per quan fos més gran i ara me'n penedeixo. No sé si vaig fer ben fet...