El cas Pretòria, 11 imputats!Francesc Buixeda Cabré. Santa Pau.

El jutge de l´Audiència Nacional Pablo Ruz ha tancat la investigació del Cas Pretòria imputant 11 persones, i entre elles cal destacar en Macià Alavedra, exconseller d´Economia, i Lluís Prenafeta, exsecretari de Presidència, ambdós a la Generalitat i durant la Presidència de Pujol. També imputa l´exalcalde de Sta. Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i l´exdiputat Lluís Garcia «Luigi», ambdós del PSC.

Els imputa tràfic d´influències, suborn i delictes continuats de blanqueig de capitals, per cobrament de comissions que en el cas d´Alavedra xifra en 6.000.000 d´euros, quasi 15.000.000 al Prenafeta, 6.000.000 al «Luigi» i 1.700.000 al Muñoz. La trama s´ha descobert a través d´investigacions a Andorra, Suïssa, Portugal, Alemanya, Costa Rica i els EUA. Els fets s´imputen entre els anys 2000 i 2009, o sia, varen començar fa 14 anys!

Sembla mentida, hem arribat a un moment en què no ens sorprenen aquests descobriments, el que ens preocupa és la lentitud de les actuacions judicials, però, malgrat tot, el jutge Ruz continua treballant amb dedicació per aconseguir desterrar, dins de les seves possibilitats, la corrupció política, que brolla un dia darrere l´altre, i que en la situació econòmica en què ens trobem no fa altra cosa que engruixir el nostre cabreig.

Hem d´esperar que el jutge Ruz pugui continuar la seva tasca lliurement i també després que s´acabi la pròrroga que li ha concedit el CGPJ fins al pròxim mes de març, ja que té en tràmit temes prou importants i transcendents (Cas Gürtel, Bárcenas, part dels Pujol, Neymar, etc.), que seria molt greu s´haguessin de continuar per un altre jutge, quan ell ja ho té per mà.

Agraïment a l´hospital de PalamósCarles de las Cuevas Forn. Bellcaire d´Empordà.

Benvolguts treballadors de l´hospital de Palamós, el passat dia 16 vaig estar amb vosaltres per posar-me una pròtesi, i us vull dir que el meu agraïment a la vostra tasca és molt gran, des del més simple dels empleats del centre, passant per tots i totes les altres persones que vaig poder tractar, fins arribar al cirurgià, us vàreu portar com autèntics professionals. I és d´agrair, tenint n compte les retallades que esteu patint i tant la meva família com jo mateix no vam tenir per part vostra cap retallada. Gràcies, en un temps com l´actual, en què quasi tothom només es mou per diners i els nostres polítics només fan bona cara quan arriben les eleccions, perquè trobar en un estament públic el vostre tracte ha estat la millor forma de no recordar els dolors lògics d´una intervenció. Espero i desitjo que com més aviat millor pugueu recuperar el que és vostre de ple dret, i pugueu seguir fent la tasca ben feta que nosaltres hem pogut gaudir. Una vegada més, mil gràcies per tot, i fins d´aquí a un any aproximadament, que podrem tornar a veure´ns per la pròtesi de l´altra cama. Espero que passeu unes bones festes.

En Mas, l´Ortega i la RigauLluÍs Vinuesa Serrate. TERRASSA.

El President de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d´Educació hauran d´acatar l´acceptació a tràmit de les querelles del TSJC, de desobediència de la resolució del Tribunal Constitucional del 4-N, en contra dels fets presumptament delictius del 9-N, però rebutjant per majoria les denúncies d´altres càrrecs públics, acordat en el ple de la sala civil i penal.

Els prop de 2,5 milions de votants i col·laboradors voluntaris de la data en qüestió ens sentim profundament indignats per tal decisió i estem segurs de la nostra força per aturar i arxivar aquest injust expedient, en el qual hi hauríem de figurar tos els catalans que hi som plenament implicats.

Jo demano a l´Assemblea Nacional de Catalunya, l´Òmnium Cultural i partits catalans, que ens tornem a unir i demostrem una vegada més que volem ser partícips de la responsabilitat atribuïda als nostres tres dirigents, i que actuem en conseqüència per impedir que es tornim a repetir les injustícies originàries del nostre sempre prohibit dret a decidir.

Fem pinya i defensem els nostres dirigents i no permetem que aconsegueixin eliminar-nos el país que tots els catalans desitgem tenir: una Catalunya lliure