un col·lectiu de Figueres que es fa dir «feminista i anticapitalista» per a vergonya de feministes i revolucionaris, feia córrer fa uns dies uns cartells contra mi. Com ho senten. Les pobres noies escrivien «Fora masclistes de la nostra ciutat», seguit d'un text soporífer amb les habituals expressions buides: patriarcal, heteronormatiu, fal·locentrisme, etc. Em pensava que s'ho havia inventat el meu editor per fer promoció del llibre que hi anava a presentar. Però no. Es veu que és un grup tan transgressor que es fa dir Les Garotes i el seu símbol és una garota oberta que recorda un cony. Uau, que atrevides.

La ignorància m'entendreix, acosta alguns humans als animals. Més greu és fer-ne bandera. Abans la gent mirava de dissimular-la, ara la mostra al món amb manifestos, cartells i altres formes de ridícul. Qui creuen ser, aquest cony de Garotes, per decidir qui pot presentar un llibre o qui pot parlar a la «seva» (sic) ciutat? Jo no sóc masclista, però encara que ho fos haig de poder parlar on vulgui sense que ni home ni dona m'hagi de donar permís. Aquestes nenes no ho saben, però això seu no és feminisme, per més que comenci també per F. És feixisme. Les pioneres del feminisme vomitarien en veure com han pervertit els dignes ideals pels que elles es van jugar, i sovint perdre, la vida.

Esperava veure piquets d'aquests engendres a la porta de la llibreria bramant contra mi i contra els homes, per veure la pinta que fan. Previsors, a la llibreria havíem muntat un altar amb una gran cigala de plàstic erecta, suposant que tindria el mateix efecte terroritzant en ultrafeministes que una cabesa d'all en vampirs. No van venir. Es devien quedar a casa explicant-se les unes a les altres que els homes són dolents perque volen follar amb dones.

Una nit, en un bar, un negre borratxo i pesat em va acusar de racista perquè el vaig engegar. Li vaig respondre que era un capullo, independentment del seu color. Doncs això. Masclista, jo? Estic tant per la igualtat entre sexes, que em rebenten igual les dones gilipolles com els homes gilipolles.