Segueix-nos a les xarxes socials:

La borsa i la vida

"El retorn a una borsa en beneficis, de forma continuada, afavoreix les empreses que hi participen"

Fins fa un parell de dècades, quan mantenies un valor de borsa el temps suficient t'enviaven els títols de propietat a casa, perquè consideraven que eres un inversor estable. Alguns títols antics de propietat, de les empreses més clàssiques, com el Banc de Barcelona, Tabacs de Filipines, la Maquinista Terrestre i Marítima, o la cimentera Asland, tenen il·lustracions preciosistes que decoren els despatxos de determinades feines liberals.

La borsa europea, i la nostra en particular, han tingut els darrers anys un especial retrocés, i molts inversors gironins s'han vist afectats, sobretot en el sector constructor, el bancari i l'industrial. Alguns estudiosos consideren l'inici de les borses, creades al Nord d'Itàlia i Flandes, més tard a París i Londres, un dels motors de creixement econòmic i de riquesa dels països més potents del continent, que explica la seva industrialització posterior. Avui, on només poden trobar una rendibilitat superior al 3% anual és en renda a fixa a 50 anys, la borsa és, segons els experts, l'espai que té més potencial de creixement.

El retorn a una borsa en beneficis, de forma continuada, afavoreix les empreses que hi participen, que poden créixer, donar feina a més treballadors i preparar projectes més ambiciosos. Dóna seguretat a una economia tocada per la crisi, i fa que dins de les seves possibilitats els petits inversors tinguin més marge econòmic, i s'animin a endegar projectes i negocis. Que l'esperada recuperació de la borsa sigui una part més de la sortida de la crisi, que tots esperem.

Prem per veure més contingut per a tu