Defensa numantina

ÀNGELA FERRER I MATÓ girona

La història ens explica com els defensors de la ciutat de Numància van resistir fins a morir per no ésser sotmesos per Roma com ho havia estat Sagunt però el net del general vencedor dels saguntins els guanyà i ells es tiraren al foc abans de sotmetre´s a les dures condicions que posaven els romans. La senyora Cifuentes vol emular els herois numantins i abans de dimitir com caldria després d´un escàndol de tanta magnitud prefereix que caigui tota una Universitat, professors i qui calgui abans de reconèixer que és ella la culpable. Ha originat lluites internes entre el seu propi partit i entre els adversaris polítics que aspiren a La Moncloa.

Com els numantins se sacrificaren li tocarà fer-ho a ella també encara que la mort serà només política i ja li regalaran algun destí on no perdi cap calerot. Ja ho sabem i així anem.

Potser quan surti aquesta carta ja tot estigui solucionat però no dubto que una persona que ha mentit i ha fet anar de corcoll tot un país amb les seves trapelleries tard o d´hora ha de passar a un segon pla. Em quedo amb la imatge que va oferir la tal Cifuentes quan va dir: «Queréis que me vaya?... Pues me quedooooo!» Amb una cara de fava! Déu ni do!

Bon cop de pal

Francesc A. Picas la jonquera

Catalunya és un país pacífic. Els catalans som gent de pau. Quan defensem els nostres drets polítics o demanem la llibertat pels governants catalans injustament empresonats, a les mans no portem cap arma. Exhibim una bandera triomfant i un cartell demanant justícia.

El poble, al final d´una manifestació pacífica, canta Els Segadors, l´himne de Catalunya. En la tornada d´aquest himne, cantem: «Bon cop de falç, defensors de la terra. Bon cop de falç».

Mariano Rajoy, avalat per una Constitució obsoleta, ha escrit una nova tornada per al nostre himne: «Bon cop de pal als defensors de la terra. Bon cop de pal».

Que Sant Jordi ens guardi de caure a les ungles dels dracs del segle XXI.

Se´ls veu el llautó?

Xavier Serra Besalú GIRONA

Em resulta molt estrany que els que s´oposen més acarnissadament -fins i tot amb amenaces- a una queixa lícita, basada en Nacions Unides, contra l´actuació del jutge que ha ficat a la presó polítics siguin, justament, altres polítics: li deuen potser algun favor? No s´havien inflat a clamar que els poders són independents? Per què defensar-lo, justament ells, que són «part» en la causa? Potser se´ls veu el llautó.

Ara ho entenc

jaume paradeda pla riudarenes

Quan el País Basc tenia el conflicte amb l´Estat espanyol, i ETA matava, cremava busos i extorquia, jo sentia un enuig, una ràbia i, a més a més, la gent es manifestava a favor dels presos. No ho podia entendre, de cap manera!

Fa set anys el Tribunal Constitucional va encetar un conflicte amb Catalunya, mutilant un estatut d´autonomia votat pel poble de Catalunya, amb tots els requisits legals, i aquí va començar la mare de tots els mals. Set anys de manifestacions, amb un civisme reconegut, més enllà de les nostres fronteres, tot per reivindicar que es restitueixi la il·legalitat comesa pel Constitucional i l´Estat espanyol com si sentís ploure. Ara l´Estat d´en Mariano, Soraya, Lamela i Llarena estan acusant de terroristes, a tort i a dret, tothom que gosi qüestionar la manera com estan gestionant el conflicte amb Catalunya.

Ara ho entenc, les manifestacions que es feien al País Basc eren per gent que no tenia res a veure amb el terrorisme. Quina pena tot plegat.

El Gastronomy & Music Festival de Costa Brava Hotels de Luxe comença el proper divendres però no només a l´hotel Sa Punta de s´Agaró, com publicàvem dilluns a la pàgina 15, sinó també al NM Suites de Platja d´Aro.