Els règims restrictius, com la dieta Dukan, poden reduir el pes ràpidament però són menys eficaços a llarg termini que els consells nutricionals de les autoritats sanitàries de menjar sa, variat, en quantitats moderades i sense picar entre hores, segons un estudi francès.

L'informe, basat en les respostes de 105.711 persones enquestades mensualment durant tres anys, va revelar que, tot i que certs règims restrictius, com la dieta Dukan, "poden tenir un efecte espectacular en un primer moment, no són eficaces a llarg termini", va explicar el coordinador de l'estudi, Serge Hercberg.

L'Institut de la Salut i la Investigació Mèdica (Inserm) a què està adscrit Hercberg, va detectar que fins al 76% de les persones que havien seguit les recomanacions nutricionals oficials havia aconseguit perdre pes i mantingut la talla aconseguida fins i tot sis mesos després d'abandonar la dieta.

No obstant això, els qui havien seguit dietes com la hiperproteica Dukan o la Cohen, personalitzada segons els nivells hormonals de cada individu, així com règims "casolans" donaven resultats eficaços només a curt termini.