La primera vegada és més satisfactòria pels homes que per les dones o almenys això es desprèn de les dades recopilades en el tercer lliurament de l'Informe Durex de Benestar Sexual 2012, en la qual un 43% dels espanyols declara haver gaudit en la seva primera experiència sexual. En aquesta dada tan positiu, dels més alts del món, sorprèn la diferència entre sexes, un 58% dels homes van quedar satisfets en la seva primera relació sexual mentre que només un 30% de les dones es manifesten en la mateixa línia.

Aquesta fase de l'Informe, que aborda la satisfacció i l'educació, també indaga en els mitjans utilitzats per obtenir informació sobre sexualitat. L'enquesta revela que al nostre país, consultar amb amics o companys continua sent l'opció preferida per un 56% de la població, sense grans diferències entre homes (58%) i dones (54%).

La segona font d'informació escollida són els llibres, amb una lleugera separació entre gèneres: un 51% de les dones acudeixen a ells quan ho necessiten davant d'un 40% d'homes que diuen fer-ho. Per a un 35% de la població espanyola, la tercera via és la parella, un 42% de les dones van assegurar que els agrada parlar i informar-se amb la parella, encara que aquesta opció només va ser votada per un 28% dels homes. Les revistes, amb un 30%, i Internet, amb un 26%, són els següents mitjans elegits. No obstant això l'escola, una de les vies més segures i recomanables, és la 8 ª font de la qual reben informació sobre temes sexuals dels espanyols.

Sobre la importància de rebre una educació sexual correcta, a Espanya el 81% de les persones entrevistades considera que "una bona educació sexual ajuda a ser més responsable". A mesura que avança l'edat es reforça aquesta opinió, encara que en el rang més baix-de 25 a 34 anys-també ho creu així un 75% dels enquestats. Una correcta informació sobre com funciona el cos humà i la seva resposta sexual, fa que desapareguin temors i que disminueixin creences que poden generar comportaments poc responsables.

Al preguntar-los si havien tingut accés a aquesta educació més professional, un 37% dels espanyols va declarar que no havia rebut educació sexual formal, xifra lleugerament superior a l'europea (30%). En aquest punt és notori el contrast per edats: de 18 a 24 anys només un 3%, assegura no haver rebut educació sexual, de 25 a 34 anys un 14%; de 35 a 49 anys un 29%; de 50 a 64 anys un 56% i, a partir de 65 anys, un 62% declara no haver tingut accés.

El fet que les generacions més joves hagin pogut informar-se, ens confirma els avenços de la societat espanyola, que aborda la sexualitat com a generadora de benestar. En opinió dels experts, l'educació sexual allunya la culpabilitat i potencia els missatges positius que ajuden a viure una sexualitat saludable en les diferents etapes de la vida.