Segueix-nos a les xarxes socials:

'Poke', el plat de moda que sedueix els famosos

Descobreix per què triomfa aquesta amanida de peix cru, que apareix en nombroses fotografies

'Poke', el plat de moda que sedueix els famososGetty

El'poke', que s'ha convertit en l'amanida de moda, té un origen humil: és un plat hawaià consumit pels mariners de forma ràpida per agafar forces. Encara que mai va buscar semblant comercialització, els colors vius del peix cru i de les verdures, fruites i hortalisses que l'acompanyen aconsegueixen una imatge d'allò més desitjable. Per això, no és d'estranyar que molts 'instragramers i foodies' es dediquin a pujar a les seves xarxes socials vistoses fotografies de les seves'poke bowls'.

El 'poke', que en hawaià vol dir 'tallar o seccionar', és una amanida de peix cru marinat sobre una base d'arròs o de quinoa amb ingredients frescos com algues, cogombre o alvocat i diferents amaniments. Cada dia té més adeptes: l'expresident dels EUA Barack Obama, o l'actriu Kate Hudson, entre d'altres, són grans fans del'poke bowl'. A més, a Los Angeles, on l'obsessió pel cos arriba a límits insospitats, ja són més de 50 els restaurants de'poke'que han obert en l'últim any.

A Espanya el Poké Maoli, el primer restaurant especialitzat que es va obrir va ser a Barcelona. Segons el seu impulsor Oliver Moon, el plat que va descobrir a Califòrnia té tots els números per triomfar "perquè és un producte saludable i bo".

El 'Poke' presenta un aspecte molt vistós. Foto: Getty

Com preparar el plat que triomfa a Internet?

Un plat de'poke' és una amanida amb peix cru amb salsa de soja i sèsam i que s'acompanya d'algues, cogombre, ceba tendra, alvocat, sèsam. També es coneix com'Poke Bowl' per la seva presentació; se serveix dins d'un bol amb arròs blanc o quinoa.

El poke modern sol consistir en ahi (tonyina d'aleta groga) a daus, marinat amb sal marina hawaiana, una mica de salsa de soja, inamona (nou de kukui rostida i picada), una mica d'oli de sèsam, alga limukohu i bitxo hawaiana picada.

Existeixen altres variants de'poke' que poden incloure tako (pop) curat, altres tipus de tonyina cru, salmó cru i altres tipus de sashimi, ceba Maui a rodanxes o daus, furikake, salsa picant (com la sambal Olek), tomàquet picat , tobiko (fresa de ratlla), ogo o altres tipus d'alga, i all.

Què té d'especial?

La seva combinació de superaliments el converteix en un plat d'allò més saludable o'healthy'. A més, no hi ha una recepta única; admet tantes combinacions d'aliments, tantes versions, que cada un acaba elaborant a casa i amb les seves pròpies mans la seva personalitzat bol de'poke'. Si els ingredients que s'utilitzen són frescos, l'èxit està assegurat. D'entre els aliments amb els quals pots jugar estan: alvocat, salmó, quinoa, algues, sèsam, tofu ... Si no us acaba de convèncer, segur que les següents imatges penjades a Instagram ho fan.

Et ve de gust un bol de 'poke'?

Prem per veure més contingut per a tu