Segueix-nos a les xarxes socials:

La vivència «contradictòria» d'un trasplantament de fetge, plasmada en un llibre

La banyolina Laura Geli ha recollit el seu testimoni com a receptora d'un òrgan a «Reinici», un recull de relats il·lustrat pel seu germà Jaume

La vivència «contradictòria» d'un trasplantament de fetge, plasmada en un llibrediari de girona

La banyolina Laura Geli ha recollit en un llibre de relats l'experiència de rebre un trasplantament de fetge. Reinici, editat per Pensódromo en català i castellà, és un recull de relats sobre «les emocions contradictòries» viscudes per l'autora abans, durant i després de rebre un trasplantament hepàtic.

«Vaig passar tot el procés, des de l'espera de l'òrgan, amb una llibreta i un bolígraf, per poder expressar una sèrie d'emocions molt trasbalsadores i contradictòries», explica Geli, que assenyala que ara ha volgut publicar els relats per «la necessitat de trencar la cuirassa i parlar de la cicatriu emocional» del trasplantament.

Els relats, que van acompanyats d'il·lustracions del germà de l'autora, Jaume Geli, segueixen un ordre cronològic i hi comparteix tot el procés viscut des que li van anunciar que necessitava un nou fetge, l'espera d'un donant i fins al trasplantament, ara fa tres anys.

«A partir d'una vivència íntima volia fer entendre el valor de la donació, mostrar la part humana d'aquest procés i trencar els prejudicis de les famílies, perquè és bo que es parli de la donació d'òrgans a casa, trencar el tabú», apunta.

A més d'un agraïment als donants i a les seves famílies, el llibre també reconeix la tasca dels professionals, institucions i entitats vinculats a l'àmbit del trasplantament.

El llibre ha estat prologat pel doctor Gonzalo Crespo, de la Unitat de Trasplantaments Hepàtics de l'hospital Clínic de Barcelona, i també hi ha textos de la coordinadora de trasplantaments del Trueta, la doctora Núria Masnou o l'escriptora Muriel Villanueva.

Reinici surt aquesta setmana i es podrà trobar en llibreries com la 22 de Girona, l'Alibris de Barcelona o l'Altell de Banyoles, on el dia 21 d'abril hi ha prevista una signatura d'exemplars.

Prem per veure més contingut per a tu