Una vida saludable, la millor forma de controlar i evitar les arrítmies

Descobreix què fer per evitar patir arrítmies

Cuidar-te dia a dia, t'ajudarà a tenir una millor salut cardiovascular

Cuida el teu cor per evitar patir arrítmies

Cuida el teu cor per evitar patir arrítmies / getty images

Eva Remolina /AMIC

Les arrítmies cardíaques, sovint conegudes com a trastorns del ritme cardíac, són anomalies en el ritme regular del cor que poden variar des de lleus a greus i poden afectar persones de totes les edats. És crucial comprendre les causes, la detecció i la prevenció d'aquestes condicions per mantenir una salut cardíaca òptima.

La detecció d'una arrítmia pot ser complicada perquè els símptomes varien segons el tipus i la gravetat de la condició. Alguns símptomes comuns inclouen palpitacions (sensació de corrent elèctric al cor), marejos, fatiga, falta de respiració, dolor toràcic i fins i tot pèrdua de consciència.

Els mètodes per detectar arrítmies poden incloure electrocardiogrames (ECG), monitors holter (dispositius portàtils per enregistrament continu del ritme cardíac durant 24-48 hores) i monitors de ritme cardíac implantables.

Les arrítmies poden tenir conseqüències serioses per a la salut. Un dels perills més greus és el risc d'un accident cerebrovascular (ACV). Quan el cor no batega correctament, els coàguls sanguinis poden formar-se a les cambres del cor i viatjar al cervell, causant un ACV. Les arrítmies també poden causar insuficiència cardíaca, que és quan el cor no pot bombar suficient sang per satisfer les necessitats del cos. Això pot provocar edema (retenció de líquids), falta de respiració i fatiga extrema.

Per a prevenir les arrítmies, el millor és seguir aquests consells:

  • Estil de Vida Saludable: Mantenir una dieta equilibrada, fer exercici regularment i evitar el tabac i l'excés d'alcohol pot ajudar a prevenir les arrítmies.
  • Gestió de l'Estrès: L'estrès pot desencadenar arrítmies en persones predisposades. La pràctica d'activitats relaxants com la meditació, el ioga o la respiració profunda pot ser beneficiosa.
  • Control de la Pressió Arterial i del Colesterol: Mantenir una pressió arterial saludable i uns nivells de colesterol baixos redueix el risc de desenvolupar malalties cardíaques, incloent-hi les arrítmies.
  • Seguiment Mèdic Regular: És crucial realitzar revisions mèdiques regulars per controlar la salut cardíaca, especialment si hi ha antecedents familiars de problemes cardíacs.
Els cacauets ajuden a combatre les malalties cardiovasculars

Com evitar problemes cardiovasculars / freepik

Tractament: En alguns casos, el tractament amb medicaments o procediments com l'ablació o el marcapassos pot ser necessari per controlar les arrítmies.

  • Educació i Consciència: És important educar-se sobre les arrítmies i estar al corrent dels símptomes per a saber detectar-les i buscar ajuda mèdica quan sigui necessari.