Segueix-nos a les xarxes socials:

Inauguren una exposició per apropar i visibilitzar l'ostomia

A Girona hi ha aproximadament 1.100 persones que han patit una exteriorització de l'intestí a través de l'abdomen per conduir diversos fluids

Inauguren una exposició per apropar i visibilitzar l'ostomiacomunitat de madrid

L'Associació Catalana d'Ostomia (ACO) va impulsar ahir, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Pacient Ostomitzat, la campanya Posa una bossa a la teva vida, iniciativa impulsada per donar visibilitat a totes aquelles persones que dia a dia han de portar una bossa adherida al seu cos.

L'ostomia és una intervenció quirúrgica que es duu a terme per crear una comunicació artificial entre una víscera i l'exterior a través de l'abdomen, per conduir fluids corporals, matèria fecal, urinària o secrecions de l'organisme. Aquesta intervenció, en funció de les necessitats del pacient, és permanent o temporal i es realitza a l'intestí prim, a l'intestí gros i a les vies urinàries.

La campanya inclou una exposició fotogràfica, titulada Herois i Heroïnes, que es pot veure a l'hospital de Terrassa i que mostra la història de catorze persones que pateixen la malaltia, les seves infermeres i infermers estomaterapeutes, i compta amb el suport del Projecte GESTO, format per infermers estomaterapeutes de Catalunya, i els laboratoris Hollister.

«Estar ostomitzat és una solució a un problema de salut que ens permet seguir amb les nostres vides. Des de la meva experiència com a ostomitzada, és necessari poder veure persones que han passat per les mateixes dificultats i que han aconseguit superar-les amb èxit», va explicar Neus Cols, presidenta de l'Associació Catalana d'Ostomitzats (ACO).

«Eina terapèutica»

«L'exposició no només serveix per visibilitzar les persones ostomitzades, també és una eina terapèutica per a aquells que es troben en aquesta mateixa situació. Portar una ostomia no ha de suposar cap limitació en el dia a dia dels pacients. Els herois i heroïnes de les fotografies mostren que poden seguir amb la seva vida com ho feien abans de la intervenció», afirma Glòria Vaquer Casas, infermera estomaterapeuta de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, i membre de Projecte GESTO.

A Catalunya hi ha 11.040 persones ostomitzades, de les quals 1.100 viuen a Girona, una xifra que augmenta cada any, motiu pel qual l'organització vol oferir més comprensió de la malaltia.

Prem per veure més contingut per a tu