Segueix-nos a les xarxes socials:

Quarta Marató de donació de sang per Fires de Girona

Girona acollirà demà, dissabte i diumenge la Marató de donació de sang, que se celebra per quarta vegada durant les Fires de Sant Narcís. La situació actual amb la covid-19, que obliga a suspendre tota concentració de persones, ha obligat a adoptar aquest any un format més segur.

La Marató es durà a terme durant tres dies seguits a la Casa de Cultura, on es podrà controlar millor l'aforament i l'afluència de donants. Caldrà que els donants reservin hora al web www.donarsang.gencat.cat/ca/vulldonar/cita. Durant el circuït de donació es prendran totes les mesures de prevenció: a l'entrada del local, a tots els donants se'ls prendrà la temperatura, se'ls donarà mascareta quirúrgica s'hauran de rentar mans amb gel d'hidroalcohol i se'ls donarà un bolígraf que únicament serà per a ells. Divendres i dissabte es podrà donar sang de 10 a 14 i de 16.30 a 21 h, i diumenge, de 10 a 14 h.

Tots els donants entre 18 i 40 anys que vulguin podran aprofitar la donació de sang per fer-se donants voluntaris del registre de medul·la òssia. Aquest registre vol dir formar part d'una xarxa mundial de possibles donants, en el qual es consulta la seva compatibilitat amb malalts de tot el món que pateixen leucèmia o altres malalties que afecten la medul·la òssia.

Per fer-ho, els donants que ho vulguin, només caldrà que es dirigeixin al personal del Banc de Sang en el moment de fer l'entrevista mèdica abans de donar sang.

Es tracta de la 4a vegada que se celebra aquesta campanya per les Fires de Sant Narcís, que ha coordinat Banc de Sang i Teixits, Associació de Donants i la Festa Major dels 4 Rius.

Prem per veure més contingut per a tu