Segueix-nos a les xarxes socials:

Les patologies oculars augmenten per l'ús de la mascareta

Experts avisen que "amb l'ús de les mascaretes és inevitable que respirem aire calent que acaba per afectar els ulls"

Les patologies oculars augmenten per l'ús de la mascareta

L'ús de la màscara durant la pandèmia està originant un increment de les afeccions palpebrals, és a dir, que afecten les parpelles, especialment les blefaritis, mussols o èczemes.

En un comunicat, la responsable de la unitat d'oftalmologia de l'Hospital Vithas València Consuelo i oftalmòloga a l'Hospital 9 d'Octubre, Teresa Sánchez-Miguet, ha assenyalat que "amb l'ús de la màscara és inevitable que respirem aire calent que acaba per afectar els ulls".

Per aquest motiu, la doctora Sánchez-Minguet ha recomanat tenir una bona higiene palpebral "amb productes específics de manera rutinària".

A més, ha assenyalat que seria aconsellable "si és possible, dedicar un temps, una vegada per setmana, a aplicar prèviament calor seca local durant un o dos minuts, i posteriorment a realitzar una rentada".

La responsable de la unitat d'oftalmologia de Vithas València Consuelo ha recordat els beneficis de realitzar una lubricació diària dels ulls, "especialment a les nits, per a evitar els problemes de sequedat ocular".

En qualsevol cas, aquesta especialista recomana que davant qualsevol problema o dubte que pugui sorgir és convenient acudir als especialistes perquè valorin un tractament més específic.

Prem per veure més contingut per a tu