El proper 25 de setembre se celebrarà la primera edició de l’Oncocaiac, un nou repte esportiu i solidari que la Fundació Oncolliga Girona posa en marxa amb la voluntat que tingui continuïtat i vagi creixent com ho han fet altres esdeveniments com l’Oncotrail, l’Oncobike i l’Oncoswim. L’activitat, apta per a tots els públics, està pensada per fer gaudir els participants del litoral i de l’esport alhora que col·laboren amb una bona causa: l’ajuda al malalt de càncer.

En aquesta primera edició, l’Oncocaiac proposa una travessia de 7,5 quilòmetres (en caiac individual o doble) que comença a Llafranc, passa per les Illes Formigues i torna fins al punt de partida. Els participants disposaran d’un marge de 3 hores per completar aquesta ruta i a l’arribada podran gaudir d’una arrossada vegetal (inclosa en el preu de la inscripció). Per tirar endavant aquesta nova iniciativa, l’Oncolliga compta amb la col·laboració de diverses empreses del sector, com Tourist Service Llafranc, Kayaking Costa Brava, Escola de Vela & Kayak Sant Pol de s’Agaró i SK Kayak.

A l’activitat s’hi pot participar amb un caiac propi (no estan admesos els inflables) o bé un de cedit per les empreses col·laboradores, amb un preu de lloguer reduït de 10 euros. Per participar-hi cal fer un donatiu mínim de 30 euros per persona. Les inscripcions estaran obertes al web de la Fundació Oncolliga Girona fins al pròxim 18 de setembre.

L’organització també ofereix la possibilitat de col·laborar fent una aportació voluntària perquè aquest repte es pugui fer encara més gran i així destinar més diners als malalts de càncer i a les seves famílies donant serveis assistencials per poder millorar la seva qualitat de vida.