Segueix-nos a les xarxes socials:

Detecten una setantena de casos d'una hepatitis infantil d'origen desconegut

L'estat espanyol ha notificat tres casos en menors de set anys, que evolucionen favorablement

Detecten una setantena de casos d'una hepatitis infantil d'origen desconegutÀLEX RECOLONS (ACN)

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) ha informat de l'existència d'una hepatitis d'origen desconegut i que afecta nens i nenes menors de 16 anys. A hores d'ara s'han detectat més d'una setantena de casos, la majoria el Regne Unit, i que com a símptomes més habituals presenten la icterícia –acolorament groc de la pell- i dolors gastrointestinals amb vòmits. L'ECDC ha compartit la informació amb totes les autoritats sanitàries en l'àmbit global per incrementar les precaucions i per determinar si hi ha quadres similars en altres països. A l'estat espanyol, el ministeri de Sanitat ha notificat tres casos en menors de set anys procedents de Madrid, l'Aragó i Castella i Lleó que evolucionen favorablement.

Segons ha detallat l'ECDC, cap dels virus comuns que provoquen hepatitis –els virus A, B, C, D i E- s'han detectat en aquests nous casos. Tot i que alguns dels infants hospitalitzats han donat positiu en covid-19 en altres tipus d'adenovirus, l'autoritat europea no hi veu una correlació directa. De la mateixa manera, les autoritats sanitàries britàniques descarten que la infecció estigui vinculada a la vacuna de la covid-19 o a antecedents de viatges. Per ara, el govern britànic aconsella que es mantinguin les mesures d'higiene habituals, tant respiratòries com de mans.

Dels 74 casos al Regne Unit, 49 s'han detectat a Anglaterra, 13 a Escòcia i la resta a Gal·les i a Irlanda del Nord. La majoria es concentren en infants d'entre dos i cinc anys, alguns dels quals han hagut de ser atesos per especialistes en les unitats de tractament del fetge infantil. D'aquests, un petit percentatge han hagut de ser sotmesos a un trasplantament de fetge. A l'Estat, un dels tres casos detectats –el de la Comunitat de Madrid- també ha requerit un trasplantament de fetge, tot i que la conselleria de Sanitat ha informat que l'evolució de l'infant és positiva.

Prem per veure més contingut per a tu