Segueix-nos a les xarxes socials:

Bandera groga a les platges per unes taques d'origen natural

Un informe de l'Institut de Ciències del Mar explica que són mucílags que s'originen per algues no tòxiques

Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes ha hagut d'hissar els dos últims dies la bandera groga a les tres platges del municipi: s'Abanell, Blanes Centre i Cala Bona. El motiu ha estat purament preventiu, tal com va informar ahir el consistori a la seva pàgina web, perquè s'ha detectat la presència d'unes taques marronoses al mar. Es tracta d'unes taques que coincideixen amb les que els darrers dies s'han pogut veure també a Pineda de Mar.

Així, dimarts a la tarda es va hissar la bandera groga després de detectar una primera taca. Com que la seva presència va persistir, ahir també es va decidir tornar a enlairar la bandera groga a les tres platges de Blanes. Segons el cap de Protecció Civil del municipi, Josep Lluís Pouy, les taques tenen un color marronós i si estan en contacte amb la pell, produeixen una sensació de picor similar a la que pot produir una medusa tot i que amb menor intensitat.

Segons l'Ajuntament de Blanes, la major part d'atencions fetes pels socorristes de les platges de la població han estat més relacionades a informar sobre la presència de la bandera groga -tenint en compte que habitualment s'hissa quan fa una mica de mala mar o hi ha meduses-, que no pas en assistir banyistes per la picor que produeix. Tot i que, de moment, només s'han detectat aquestes taques en algunes àrees de s'Abanell, les atencions per picades s'han fet a les tres platges del municipi.

Malgrat tot, l'Institut de Ciències del Mar ha dut a terme unes analítiques que confirmen que les taques detectades en diferents punts de la costa del Maresme (com Pineda i Blanes) són d'origen natural. Per tant, no procedeixen de cap abocament ni de cap mal funcionament d'una estació depuradora. L'informe també assenyala que aquestes taques no són nocives per a l'ésser humà, perquè són mucílags naturals originats per espècies de fitoplàncton marí, sense constància que siguin urticants, tot i que és habitual que es moguin.

Prem per veure més contingut per a tu