Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Mossos i la Cellera creen un itinerari segur per anar a l'escola

És la culminació d'un projecte que va arrencar fa tres anys i condueix tant al col·legi com a la llar d'infants

Els Mossos i la Cellera creen un itinerari segur per anar a l'escolacedida pels mossos d'esquadra

Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de la Cellera de Ter han creat conjuntament un itinerari segur perquè els nens del poble puguin anar a peu a l'escola. La ?inauguració de l'itinerari segur, que permet arribar tant a l'escola bressol Sol Solet com al CEIP Juncadella, culmina un projecte que es va engegar fa tres anys. Durant aquest temps, s'han fet xerrades al voltant de la mobilitat sostenible i segura i també s'ha enquestat pares i mares amb l'objectiu de dibuixar el trajecte més adient sobre plànol i fer-lo realitat (entre d'altres, amb petites obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques).

La Cellera de Ter va ser un dels primers municipis gironins on els Mossos d'Esquadra i la comunitat educativa van col·laborar per impulsar la mobilitat segura. Durant el curs 2004-2005, els agents i formadors dels Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit van fer sessions al CEIP per conscienciar els escolars sobre la temàtica.

D'allà en va néixer la llavor del projecte «A peu a l'escola», que va arrencar el 2012 i ha culminat aquest any amb la creació de l'itinerari segur. L'objectiu era implicar no només escoles, sinó també l'Ajuntament i entitats de la Cellera de Ter amb l'impuls de la mobilitat sostenible i segura. I per portar la teoria a la pràctica, es va proposar condicionar un trajecte que permetés a la mainada anar a peu a l'escola.

Després de dibuixar l'itinerari sobre plànol, l'Ajuntament. l'ha condicionat fent-hi obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques. El projecte l'ha liderat un agent dels Mossos d'Esquadra veí del poble, que és un dels formadors en Mobilitat Segura del cos policial.

Prem per veure més contingut per a tu