Segueix-nos a les xarxes socials:

Discrepància entre uns veïns i el govern d'Anglès pel cost d'unes obres

La comunitat veïnal denuncia que la reparació d'una volta del torrent del Puigbell pertoca al consistori, qui assegura que en fan un ús privat

Discrepància entre uns veïns i el govern d'Anglès pel cost d'unes obres

Un grup de veïns d´Anglès haurà d´assumir el cost de la reparació d´una volta del Torrent de Puigbell, perquè segons al·lega el consistori, en fan un ús privat. Així ho van denunciar els mateixos veïns de la finca afectada -ubicada a l´avinguda Rossinyol- en el ple del passat 26 d´abril, en el qual van avançar que han presentat una queixa de disconformitat al Síndic de Greuges reclamant que sigui l´Ajuntament qui pagui aquests treballs.

La necessitat d´aquesta actuació va sorgir arran dels aiguats que es van produir el 8 d´agost passat a Anglès i que van provocar l´enfonsament d´una volta que cobria el torrent del Puigbell i que passava per sota del solar del costat de la finca afectada. Aquest col·lapse va provocar que el pàrquing de les finques afectades (22 i 24) s´inundés. Va ser a causa d´aquest fet que els veïns van descobrir que el reg passava per sota de la seva finca i estava tapat per una volta que actualment presenta una esquerda. Aquest trencament comportaria, segons l´informe fet per l´arquitecte tècnic municipal, un perill que s´hauria d´eliminar per evitar danys personals.

És en aquest punt quan s´origina la discrepància entre les dues parts. Els veïns asseguren que cap propietari tenia constància que aquest reg passés per sota de la comunitat -perquè no consta a les escriptures- i que en el plànol de la comunitat, tot i que el torrent sí que hi apareix indicat, està ubicat fora de la seva propietat. A més, asseguren que des que es va tapar aquesta part del torrent -fa uns 40 anys- «no s´ha demostrat» que s´hagi fet cap manteniment o revisió. Per això, entre altres motius, consideren que ha de ser el consistori qui assumeixi el cost de destapar, tornar a tapar i reparar la coberta del torrent que passa per sota la seva finca per adaptar-lo a la legislació actual. «Està previst que l´Ajuntament ens faci un requeriment per posar data de finalització de les obres i en cas de no fer-se, el consistori ens les farà fer, però igualment les haurem de pagar», van exposar els veïns en el ple.

Per la seva part, l´alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), va explicar que, segons els expedients consultats pels serveis tècnics municipals, aquest torrent es va cobrir per aprofitar el terreny per a un ús privat i que, per tant, en no tractar-se d´una infraestructura pública, el manteniment i reparacions haurien d´anar a càrrec dels beneficiats. «Els diners públics no es poden destinar a pagar un ús privat», va precisar Desset tot recordant que els veïns passen per sobre d´aquesta coberta per entrar al pàrquing de la finca. Així mateix, Desset va voler assenyalar que el govern no té «cap interès» a fer aquesta actuació més enllà d´evitar «que ningú prengui mal».

Prem per veure més contingut per a tu