Segueix-nos a les xarxes socials:

Santa Coloma escull deu propostes finals per als pressupostos participatius

Els veïns decidiran la pròxima tardor en quin d'aquests projectes s'inverteixen 100.000 euros

Santa Coloma escull deu propostes finals per als pressupostos participatiusDavid Rueda/ aj. de santa Coloma

Santa Coloma ja ha escollit les deu propostes finalistes a votar, entre les 198 presentades, en els segons pressupostos participatius que se celebren a la localitat i en els quals enguany, s'inverteixen 100.000 euros. Segons va informar l'Ajuntament, les finalistes van ser escollides en un taller participatiu que es va fer dimarts a la biblioteca Joan Vinyoli.

Entre les més destacades s'hi troben les propostes per construir una mulassa per incorporar una nova figura de bestiari popular per a la festa major, renovar els jocs infantils de la plaça de la Pau i instal·lar una tanca perimetral, instal·lar elements reductors de velocitat en punts estratègics de la urbanització Santa Coloma Residencial per millorar la seguretat dels vianants; construir un skatepark a la zona de darrera del Mercadona i adequar el terreny i instal·lar-hi bancs, papereres i punts de llum; regular el trànsit i millorar la seguretat a la cruïlla entre els carrers Moragas i Ponent o adequar l'espai i instal·lar aparells de gimnàstica i de salut a la zona de la font de l'Alemany, a Santa Coloma Residencial.

El taller es va realitzar conjuntament entre una seixantena de persones, ciutadans de Santa Coloma de Farners i els membres de la comissió permanent del Consell de Poble, que van assistir-hi. Es va desenvolupar de forma col·lectiva mitjançant una dinàmica participativa de caràcter grupal: es van formar 10 grups de discussió aleatoris i es van consensuar les propostes escollides.

Cada grup decidia puntuar de l'1 al 10 les diferents opcions presentades, i les 10 més votades -totes les quals van rebre una puntuació mínima d'un 5 per cada grup- han resultat les finalistes. «Ha estat tot un èxit, a més d'haver-hi més gent que l'any passat tothom hi ha participat molt i molt, han vingut amb moltes ganes de ser constructius», va valorar la regidora de Participació Ciutadana, Carme Dilmé.

A partir d'ara s'elaborarà un projecte per a cadascuna de les deu propostes i es portaran totes a votació, la propera tardor. A la votació final hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Santa Coloma de Farners i ho podrà fer de forma presencial a través d'urnes o bé mitjançant una aplicació mòbil.

Prem per veure més contingut per a tu