Segueix-nos a les xarxes socials:

Els comuns de Caldes exigeixen que els 2,6 milions de PGA es destinin a habitatges socials

La formació morada creu que s'ha d'invertir el 30% d'aquests ingressos per resoldre les situacions de risc d'exclusió habitacional

El grup municipal de Caldes En Comú reclama que els diners recollits de PGA Golf Caldes per la subhasta d'uns terrenys urbanitzables valorats en 2,6 milions d'euros es destinin a la construcció d'habitatges socials. La formació morada insisteix que cal «respondre a les problemàtiques d'habitatge social que hi ha al municipi, que no disposa de cap pis d'aquestes característiques».

Segons va comunicar l'equip de govern en el darrer ple, dels 2,6 milions a percebre per part de l'Ajuntament -500.000 dels quals són IVA-, la principal quantitat es destinarà a la construcció de l'escola de música municipal -on es volen destinar 1,4 milions- i a l'adquisició d'uns magatzems, mentre que per a habitatges d'ús social s'hi volen destinar «uns 300.000 euros», explica el regidor dels comuns, José Sánchez Melero. El regidor va recordar que l'any 2013 ja es va vendre una parcel·la -també a PGA- per valor d'1,3 milions. «Aleshores l'alcalde va dir que es podrien construir fins a 18 habitatges d'ús social, però es van acabar destinant a la finca del paratge de Sant Maurici», recorda Melero.

En aquest sentit, el regidor qüestiona que l'equip de Govern destini els 300.000 euros que ha promès per habitatge social: «Estem parlant que tan sols invertirà el 14% dels diners, si és que ho acaba fent. Nosaltres entenem que per donar compliment a la llei i per solucionar els problemes de la gent en situació de risc habitacional que hi ha en el municipi».

Finalment, els comuns insisteixen que l'Ajuntament hauria d'invertir un 30% dels diners de la venta a l'adquisició o construcció de pisos d'ús social: «Entenem que per donar compliment a la Llei i per solucionar els problemes de la gent en situació de risc, cal destinar aquest percentatge», va dir.

Prem per veure més contingut per a tu