Segueix-nos a les xarxes socials:

Kilian Jornet toca el crostó en termes de sostenibilitat

L’atleta va proposar canviar el marxandatge dels congressos per accions climàtiques

Kilian Jornet toca el crostó en termes de sostenibilitat

Kilian Jornet va intervenir ahir a la primera ponència del Congrés Mundial de Turisme Esportiu (WSTC) titulada «Reptes de turisme esportiu davant la nova normalitat i la seva contribució al desenvolupament sostenible». Ho va fer a través d’un holograma d’una qualitat excepcional que el connectava a cos sencer i en vista 3D amb la sala, com si fos allà.

L’atleta de muntanya, que fa un any va crear la Fundació Kilian Jornet per preservar l’entorn de muntanya i aportar un granet més de sorra per frenar el canvi climàtic, va fer una tocada de crostó involuntària -en termes de medi ambient i sostenibilitat- a l’organització de l’esdeveniment durant la connexió en directe des de Noruega, on resideix. 

Jornet va parlar de fer un canvi en el model turístic actual i va fer especial èmfasi en la necessitat de deixar d’entregar productes de marxandatge de «baixa qualitat» als esdeveniments esportius. Una patinada que l’organització del mateix WSTC 2021 ha comès.  

I és que ahir es van donar als assistents -que van passar presencialment pel Palau de Congressos Olympic de Lloret de Mar- motxilles plenes d’aquest tipus d’objectes, amb casquets de natació que promocionen la «Costa Brava», viseres ciclistes de «Lloret de Mar», bolígrafs, llibretes, ampolles de plàstic i, fins i tot, mascaretes del congrés de roba, això sí. L’esportista proposava invertir els diners que es destinen a aquestes campanyes a fer accions com plantar arbres i animava també a practicar turisme esportiu de proximitat, per disminuir la petjada de carboni, i a no etiquetar els paratges naturals que es pengen a les xarxes, per evitar-ne la massificació.

Prem per veure més contingut per a tu