Segueix-nos a les xarxes socials:

Tossa de Mar desplega una escola de salut per a persones de més de 60 anys

El projecte forma part del programa de Benestar Emocional amb la participació de professionals de CAPs

Tossa de Mar desplega una escola de salut per a persones de més de 60 anysCSMS

L’Escola de Salut del Maresme i la Selva es posa en marxa el pròxim mes de gener als municipis de Malgrat i Tossa de Mar. Aquest projecte, que té per objectiu promoure els hàbits saludables i millorar la salut física i emocional dels majors de 60 anys, forma part del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i el despleguen els professionals dels centres d’atenció primària. Per participar en aquesta iniciativa cal inscripció prèvia, donat que són grups reduïts i tancats per poder oferir una atenció personalitzada i de qualitat.

El projecte es porta a terme amb la col·laboració dels ajuntaments de Malgrat i Tossa de Mar, consta d’un conjunt d’activitats i tallers amb la finalitat de fomentar les relacions socials i el benestar físic i emocional de les persones grans. Cada cop són més les persones grans que viuen soles i compten amb una xarxa social molt limitada. Precisament, la manca de relacions o fins i tot el trencament d’aquestes a mesura que la gent es va fent gran tenen un impacte molt negatiu per a la seva salut, tant física com mental.

El programa de Malgrat i Tossa té un total de 12 sessions, se’n realitza una a la setmana d’una hora i mitja de durada. Les persones participants poden fer dinàmiques que reforcin la seva autonomia, en aquest sentit, activitats relacionades amb l’àmbit de la salut, l’envelliment actiu, les relacions socials o la seguretat ciutadana.

Les inscripcions ja estan obertes. Les persones interessades poden trobar la butlleta d’inscripció als centres d’atenció primària, així com a la biblioteca municipal, als serveis socials del municipi, casal d’avis o centre cívic. La butlleta un cop omplerta s’ha de deixar dins de la bústia del CAP de Malgrat de Mar o a la que hi ha al Consultori local de Tossa.

El grup de Tossa es trobarà tots els dimarts entre gener i març (inici 10 de gener i finalització 28 de març) a l’Espai Francesc Colomer de 10:30 a 12 h. Entre altres aspectes tractaran l’envelliment saludable, autoprotecció, el bon descans, el suport emocional, el tractament de la pell, la memòria i la sexualitat. 

Prem per veure més contingut per a tu