Segueix-nos a les xarxes socials:

Afganistan

Un periodista espanyol i un indonesi, ferits per una explosió

L'andalús Morenatti i el seu col·lega Jatmiko viatjaven amb els militars quan el seu vehicle ha rebut l'impacte d'una bomba

El periodista i fotògraf andalús Emilio Morenatti, integrat en les tropes nord-americanes a l'Afganistan, ha resultat ferit a causa d'una bomba col·locada en una carretera, de la mateixa manera que el seu col·lega indonesi Andi Jatmiko, ha informat avui l'agència Associated PRESS per a la qual treballaven els dos reporters.

L'agència ha explicat que Morenatti, fotògraf, i Jatmiko, càmera, viatjaven amb els militars quan el seu vehicle ha rebut l'impacte d'una explosió a Kandahar (sud).

Morenatti, de 40 anys, establert a Islamabad, Pakistan, té una ferida a una cama i ha perdut un peu. Per part seva, Jatmiko, de 44 anys, també ha resultat ferit en una cama i té lesions a les costelles.

El president d'AP, Tom Curley, ha declarat que les ferides dels dos reporters reflecteixen "el risc al qual s'enfronten cada dia periodistes com Emilio i Andi, ja que ells integren les primeres línies dels punts més perillosos del món".

En total, 18 periodistes han perdut la vida a l'Afganistan entre 1992 i 2008, fet que converteix el país centreasiàtic en l'onzè més perillós per als treballadors dels mitjans de comunicació, segons xifres del Comitè de Protecció dels Periodistes.

Prem per veure més contingut per a tu