El periodista i fotògraf andalús Emilio Morenatti, integrat en les tropes nord-americanes a l'Afganistan, ha resultat ferit a causa d'una bomba col·locada en una carretera, de la mateixa manera que el seu col·lega indonesi Andi Jatmiko, ha informat avui l'agència Associated PRESS per a la qual treballaven els dos reporters.

L'agència ha explicat que Morenatti, fotògraf, i Jatmiko, càmera, viatjaven amb els militars quan el seu vehicle ha rebut l'impacte d'una explosió a Kandahar (sud).

Morenatti, de 40 anys, establert a Islamabad, Pakistan, té una ferida a una cama i ha perdut un peu. Per part seva, Jatmiko, de 44 anys, també ha resultat ferit en una cama i té lesions a les costelles.

El president d'AP, Tom Curley, ha declarat que les ferides dels dos reporters reflecteixen "el risc al qual s'enfronten cada dia periodistes com Emilio i Andi, ja que ells integren les primeres línies dels punts més perillosos del món".

En total, 18 periodistes han perdut la vida a l'Afganistan entre 1992 i 2008, fet que converteix el país centreasiàtic en l'onzè més perillós per als treballadors dels mitjans de comunicació, segons xifres del Comitè de Protecció dels Periodistes.