Segueix-nos a les xarxes socials:

Destinen 8 milions de ? a la neteja de boscos privats

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha obert una línia d'ajuts extraordinaris de vuit milions d'euros perquè els propietaris de boscos de titularitat privada afectats pel temporal de neu puguin retirar els arbres caiguts. La convocatòria, publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), es podrà sol·licitar fins al 30 d'abril.

Aquesta línia d'ajuts per a propietaris privats forma part del conjunt de mesures urgents aprovades pel Govern de la Generalitat per ?poder tractar la vegetació amb la finalitat de garantir l'accessibilitat als boscos, recuperar el potencial ?forestal i reduir el risc d'incendis a l'estiu. En total, Medi Ambient destinarà 16 milions per pal·liar els efectes de les nevades. D'aquests milions, sis serviran pels treballs de recuperació d'infraestructures ?bàsiques de prevenció d'incendis i dos milions es destinaran a la ?mobilització de fusta caiguda als ?boscos, a més a més dels vuit ja ?publicats per als propietaris privats.

79 brigades en actiu

Unes 79 brigades forestals treballen per netejar les prop de 148.000 hectàrees del territori català afectades greument per les conseqüències del temporal i recuperar les infraestructures de prevenció d'incendis malmeses abans del 15 de juny, data d'inici de la campanya d'estiu. Entre els equips de treball hi ha unes 63 empreses especialitzades, dues brigades pròpies i 14 empreses del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció adscrit al Departament de Justícia.

Prem per veure més contingut per a tu