Segueix-nos a les xarxes socials:

El secret de sumari sobre el dic est de Barcelona s'acaba d'obrir

Aquesta causa es trobaa l'origen de la investigació judicial oberta ara per l'adjudicació d'obra pública

El secret de sumari sobre el dic est de Barcelona s'acaba d'obrirdiari de girona

El secret de sumari sobre les obres del dic est del Port de Barcelona es va aixecar al setmana pasada i aquesta causa està en l'origen de la que ara s'està investigant. Els fets es remunten al 5 de setembre de 2001, quan l'Autoritat Portuària de Barcelona va adjudicar a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Dique Este, formada per FCC, Construccions Rubau, Ferrovial-Agroman i Copisa, el projecte d'ampliació del dic. El projecte es va licitar per més de 165 milions d'euros, 83 dels quals es van finançar amb fons de cohesió europeus, i dos anys després es va ampliar fins a 197 milions.

Segons la denúncia de Fiscalia, presentada el juny de 2010 i admitida a tràmit el 20 de juliol pel Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona, el fiscal sospita que mai van existir 850.000 tones de pedra (valorades en 7.400.000 euros) subministrades pel contractista Coterras a la UTE, d'un total d'11,6 milions de tones. La Fiscalia sosté que la trama podria haver comès un delicte de malversació de fons públics, ja que la UTE va facturar fins a 11 milions d'euros per aquesta pedra, presumptament inexistent, a l'autoritat portuària.

A més de la denúncia penal, al setembre, l'Autoritat Portuària de Barcelona va presentar una demanda civil contra al UTE per un presumpte frau de 40,7 milions d'euros a les obres de perllongació del dic est del port.

Prem per veure més contingut per a tu